14.4.17

ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΜΕ ΗΛΙΟ - «Καλοκαιρινό» Πάσχα


«Καλοκαιρινό» Πάσχα - Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο

Με ήλιο θα γίνει το σούβλισμα του οβελία σύμφωνα με τους  μετεωρολόγους. 
O καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος. 
Με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα πρέπει μέχρι αργά το μεσημέρι να έχουν τελειώσει με το γιορτινό τραπέζι, αφού υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο για βροχή.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος «κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, άρα σαν μέσος όρος όλου του μήνα, γιατί πάμε ανά δεκαήμερο, όταν λέμε 21, 22 βαθμούς σημαίνει ότι είμαστε καλά, είμαστε λίγο πιο πάνω από τα συνηθισμένα. Οπότε θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές ως λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες. Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα».
Όπως τόνισε ο κ. Λάλος με καλό καιρό θα ταξιδέψουν όσοι αποφασίσουν να περάσουν τις γιορτές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. «Όσοι ταξιδέψουν με πλοίο δεν θα έχουν κανένα θέμα. Οι άνεμοι είναι τέτοιας έντασης που ακόμη κι αν είναι μικρό το καράβι για τοπικά δρομολόγια, θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα. Από κει και πέρα οι απογευματινές μπόρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι περισσότερες στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τα ορεινά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Θα έχουν τοπικό χαρακτήρα περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο».
Ο καιρός ανήμερα του Πάσχα
Όσον αφορά το ψήσιμο του οβελία ανήμερα του Πάσχα ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ δήλωσε ότι «παρότι έχουμε έναν τέτοιο καιρό με απογευματινές μπόρες δεν είναι εύκολο κανείς να πει ψήστε ή μην ψήσετε. Οι πιο επικίνδυνες περιοχές, προς το μεσημέρι, για να πάει κάτι στραβά, είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας και πάλι και κυρίως οι πιο ορεινές, Ήπειρο, Μακεδονία. Εκεί μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές που θα διατηρηθούν στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή θα είναι κάτι περισσότερο από την απογευματινή μπόρα. Πιθανόν να έχουν βροχές το βράδυ προς τη Δευτέρα και στην κεντρική Ελλάδα, περίπου μέχρι τη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά οι κυρίως βροχές θα είναι βορειότερα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν την Δευτέρα του Πάσχα».
Οπότε μέχρι τα τώρα προγνωστικά φαίνεται πως μόνο η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έχει κάποια προβλήματα κι αυτά από το μεσημέρι και μετά. Οι υπόλοιπες περιοχές μπορεί να έχουν συννεφιά από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά δεν φαίνεται να φτάνουν οι βροχές νοτιότερα. «Σε γενικές γραμμές θα είναι ένα καλό Πάσχα, από άποψη καιρού, καθώς από την κεντρική Ελλάδα και νοτιότερα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Λάλος.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μεγάλο Σάββατο
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως τα βόρεια, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα
Ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με λίγες αραιές συννεφιές στα δυτικά, σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων από δυτικά προς ανατολικά σε ήπιες γενικά εντάσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου