1.4.17

΄Ολα τα κτίρια μπλε για τον αυτισμό

Αν δείτε, σήμερα κι αύριο, ένα δημόσιο κτίριο μπλε μη τρομάξετε και πείτε πως το έβαψαν έτσι. Εκατομμύρια κτίρια σε όλο τον κόσμο, με τον τρόπο αυτό μετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (Κυριακή 2 Απριλίου).
Στην πρωτεύουσα η Πύλη του Αδριανού, στον Πειραιά το Δημοτικό Θέατρο, αλλά και η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» Ρίου – Αντιρρίου συμμετέχουν στη διεθνή κινητοποίηση “LIGHT IT UP BLUE” (Φώτισέ το μπλε) και φωταγωγούνται  κατ’ εξαίρεσαν, ενώνοντας το μπλε φως της με κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία, κτήρια και τοπόσημα του πλανήτη.
Μαζί τους ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον, το Empire State και το Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο, ο Μεγάλος Βούδας του Κόμπε στην Ιαπωνία, ο αρχαιολογικός χώρος της Πέτρας στην Ιορδανία, τα κανάλια του Σουέζ και του Παναμά, οι δίδυμοι πύργοι Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ, ο καθεδρικός ναός της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, το Canadian National Tower στο Τορόντο, ο πύργος Burj Khalifa στο Ντουμπάι, η Όπερα του Σίδνεϊ, η ρόδα London Eye, η Παναγία του Λιβάνου και πολλά άλλα.
Στην Πάτρα απόψε θα γίνουν μπλε: Το Δημαρχείο, τα σιντριβάνια στην πλ. Γεωργίου και ο Απόλλωνας γίνονται... μπλε!
Ταυτόχρονα, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. συντάσσεται με την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος», υποστηρίζοντας δράσεις που προγραμματίστηκαν για το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.
Κυριακή 2 Απριλίου στη Ναύπακτο: Εκδήλωση αφιερωμένη στον αυτισμό, που οργανώνουν από κοινού η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) και ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Παπαχαράλμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου (Ώρα 11π.μ.).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου