13.4.17

ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ! Κοιτάξτε την παλάμη σας για να αποκαλύψετε αν πάσχετε από…


palami-373x200

Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο πολύτιμο για τον οργανισμό μας, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μεταφοράς οξυγόνου σε κάθε κύτταρο του σώματος.
Εάν τα επίπεδα σιδήρου είναι μειωμένα, εκδηλώνεται επίμονη εξάντληση, η συγκέντρωση είναι μειωμένη, το ανοσοποιητικό εξασθενεί και οι παλμοί της καρδιάς γίνονται άστατοι.
Η έλλειψη σιδήρου θεωρείται αρκετά «ύπουλη», καθώς εμφανίζεται αργά και σταδιακά και τα πρώτα σημάδια είναι συνήθως ανεπαίσθητα.
Κάντε ένα γρήγορο τεστ εξετάζοντας την παλάμη σας για να δείτε αν είναι ώρα να επισκεφθείτε τον ειδικό, όπως αναφέρει το onmed.
Κρατήστε τα δάχτυλα τελείως τεντωμένα και κοιτάξτε καλά την παλάμη σας. Η επιδερμίδα της παλάμης θα γίνει λίγο πιο χλωμή. Παρατηρήστε τις βαθιές γραμμές της παλάμης σας. Ασχέτως της φυσικής απόχρωσης της επιδερμίδας σας, εάν έγιναν και οι γραμμές πολύ λευκές, ίσως αυτό είναι σημάδι ότι τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σας έχουν ελαττωθεί ανησυχητικά.
Αυτό συμβαίνει επειδή η κυκλοφορία του αίματος στα λεπτά αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος είναι μειωμένη λόγω της έλλειψης σιδήρου.
Απευθυνθείτε στο γιατρό σας ώστε να επιβεβαιώσετε με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης την έλλειψη και να λάβετε στη συνέχεια τα απαραίτητα μέτρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου