15.4.17

Στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα θα βρίσκεται σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.
Η αποστολή θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄.
Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50.
Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου