14.4.17

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ στην ιστορική πόλη της Κυπαρισσίας, η περιφορά των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου σύμφωνα με το τελετουργικό ψάλλονται δεήσεις, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Μετά τις 9 το βράδυ κατά την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής διεξάγεται η Έξοδος του Επιτάφιου τόσο από το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως όσο και τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου, όπου ακολουθούν συγκεκριμένη διαδρομή εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης. 



Ο Επιτάφιος της Ευαγγελίστριας ακολουθώντας διαδρομή από τη παραλιακή οδό 25ης Μαρτίου φτάνει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου από κοινού με τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού ναού ψάλλονται δεήσεις, παρουσία των αρχών της πόλεως. Στην συνέχεια γίνονται στάσεις όπως στο Νοσοκομείο της πόλης με προορισμό του ιερούς Ναούς.



ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ
Φέτος πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις λατρευτικές εκδηλώσεις, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχήθηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα όσο και τους επισκέπτες Καλή Ανάσταση, ενώ φωτεινή νότα στην τελετή διέλευσης των Επιταφίων αποτέλεσαν οι φανοί που απελευθέρωσαν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στον ουρανό κάνοντας μια ευχή. 



Το έθιμο αυτό τηρείται με ευλάβεια τα τελευταία χρόνια από τον δραστήριο Σύλλογο. Ο κόσμος στη κεντρική πλατεία παρακολούθησε με κατάνυξη του τελετουργικό ενώ ίδια εικόνα ήταν στην Άνω Πόλη όπου παραδοσιακά γίνεται η συνάντηση των Επιταφίων Αγίας Τριάδας και Εισοδίων Θεοτόκου. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου