12.4.17

ΒΙΝΤΕΟ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ! Κύμα οργής κατά Μαδούρο: Διαδηλωτές του πέταξαν αυγά, μπουκάλια και... λεμονόκουπες


Κύμα οργής κατά Μαδούρο: Διαδηλωτές του πέταξαν αυγά, μπουκάλια και... λεμονόκουπες [VIDEO]
Ακρως επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Σαν Φέλιξ, καθώς εξαγριωμένοι διαδηλωτές τον «πολιόρκησαν» και του επιτέθηκαν, πετώντας του αυγά, ντομάτες, πέτρες, μπουκάλια, ακόμη και λεμονόκουπες.
Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον πρόεδρο για την βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, με τους επικριτές του να τον κατηγορούν ότι η διακυβέρνησή του μετατρέπεται σε δικτατορία.
Σε βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση φαίνεται το εξαγριωμένο πλήθος να έχει περικυκλώσει το αυτοκίνητο στο οποίο στεκόταν ο Μαδούρο, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό στο τέλος μίας στρατιωτικής παρέλασης.
Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά του προέδρου, ο οποίος φορούσε ένα παραδοσιακό κοστούμι της χώρας και μία κορδέλα σε χρώμα κόκκινο, κίτρινο και μπλε, ενώ οι φρουροί του προσπαθούσαν να τον φυγαδεύσουν. Μετά απ' αυτές τις σκηνές, το κρατικό κανάλι σταμάτησε τη ζωντανή μετάδοση.
Σε άλλα βίντεο που διακινήθηκαν μέσω social media, ακούγεται το πλήθος να τον καταριέται.
Πέντε άνδρες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι έριξαν αντικείμενα κατά του αυτοκινήτου του Μαδούρο, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ το υπουργείο Ενημέρωσης δεν απάντησε σε αιτήματα διεθνών ΜΜΕ να σχολιάσει το περιστατικό.
Ωστόσο, η αντιπολίτευση, που διαδηλώνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες ζητώντας τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αναφέρει πως το περιστατικό αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο Μαδούρο ευθύνεται για τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά και την εκτόξευση του πληθωρισμού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου