18.4.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΜΑΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
 ΤΗΝ επιτάχυνση έργων που αφορούν την Τριφυλία, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Περικλής Μαντάς κατά την επίσημη επίσκεψή του μετά τις ημέρες του Πάσχα, στο Δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας με τον Δήμαρχο Τριφυλίας. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ μας για έργα ή βελτιώσεις υποδομών της περιφέρειας στην περιοχή που είχαμε αναφέρει πριν τις ημέρες των εορτών.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας με την ευκαιρία εγκατάστασης του εργολάβου στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας- Φαρακλάδας έγινε επισκόπηση των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια στη περιοχή, τονίζοντας ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το έργο αποκατάστασης στο λιμάνι Κυπαρισσίας που ζητά η κοινωνία, εκτιμώντας ότι "είμαστε σε καλό δρόμο η συνεργασία με τη περιφέρεια είναι εξαιρετική και για αυτό υπάρχουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα".
ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς μίλησε για εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας σε όλα τα επίπεδα μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και περιφερειακούς συμβούλους καταγράφοντας όλες τις ανάγκες. Τόνισε ότι "η Τριφυλία ενισχύεται με τη κατανομή του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων στην περιφέρεια, με αφορμή μάλιστα τις εργασίες στο δρόμο Κυπαρισσίας- Αρμενιών-Φαρακλάδας ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια του δρόμου". Επισήμανε ότι η περιφέρεια έχει επέμβει επίσης "στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας-Μουριατάδας το οποίο ολοκληρώθηκε, ετοιμάζεται η προγραμματική σύμβαση με το Δήμο στο εξαιρετικής σημασίας έχει Περδικονέρι-Χριστιάνοι που θα αναδείξει τη περιοχή συνδέοντας τις δύο σημαντικές περιοχές, επίσης εκκρεμεί σύντομα η προγραμματική σύμβαση για παρεμβάσεις πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς και στην Μονή Κατσιμικάδας καθώς οι δαπάνες έχουν ψηφιστεί στο Περιφερειακό συμβούλιο". 
ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Καταλήγοντας εξήγησε ότι "από το ταμείο πυροπλήκτων έχει περιληφθεί η ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου στο βυζαντινό Ναό στους Χριστιάνους και στον Άγιο Νικήτα στο Σελλά που αποτελούν έργα ανάδειξης των μνημείων αυτών, ενώ στο κομμάτι των εθνικών οδών υπάρχει η εργολαβία της τάξης των 600.000 ευρώ από τα όρια Νομού Μεσσηνίας ως την Ελαία εντός της Άνοιξης, ενώ ξεκόλλησε η εργολαβία για την εθνική οδό Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι δημιουργώντας συνθήκες οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Για το λιμάνι ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ολοκληρώθηκαν ήδη τα τεύχη δημοπράτηση με το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση ενώ ζητήθηκε από το Δήμο η επικαιροποίηση της μελέτης για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου ύψους 7 εκ. ευρώ για ένταξη στο ΕΣΠΑ".
                           
ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΤΟΝ Πασχαλινό του χορό πραγματοποίησε την Κυριακή του Πάσχα στο κοσμικό κέντρο Στεφανής, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με ζωντανή ορχήστρα από τον εξαίρετο καλλιτέχνη Π. Λάλεζα παρουσία φίλων του σωματείου. 
Τα μέλη του συλλόγου με τον τρόπο αυτό έστειλαν τις αναστάσιμες ευχές για τις ημέρες του Πάσχα καθώς το κλίμα ήταν εορταστικό, ενώ όλοι χόρεψαν μέχρι το πρωί με παραδοσιακούς χορούς αλλά
κυρίως έστειλαν το μήνυμα ότι σε δύσκολους καιρούς η ενότητα μετράει. Να σημειωθεί ότι πριν το αναστάσιμο μήνυμα ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Αβδάλας κάνοντας ένα απολογισμό των δράσεων μίλησε για την υψηλή επισκεψιμότητα στην περιοχή, καθώς όλη την Μεγάλη Εβδομάδα έγιναν από το σύλλογο δημιουργικές πινελιές στη κεντρική πλατεία, στο κέντρο της αγοράς κι αλλού με σκοπό να καλωσορίσουν τους επισκέπτες ενώ τα καταστήματα εκτός από πολύ καλές τιμές φίλεψαν με πασχαλινά αυγά και νηστίσιμα
τους επισκέπτες. Επόμενη δράση θα είναι όπως όλα δείχνουν η Λευκή νύχτα τον Ιούνιο όπου ετοιμάζονται πολλές εκπλήξεις. 
 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ΤΟ ανέσπερο Φως της Αναστάσεως γέμισε τις λαμπάδες των πιστών κατά την Αναστάσιμη Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ψάλλοντας αργότερα το Χριστός Ανέστη και το Αναστάσεως ημέρα...
Ο Μητροπολιτικός ναός πλημμύρισε από κόσμο, με την τελετή να παρακολουθούν πιστοί και επισκέπτες που με ευλάβεια έστειλαν τον μήνυμα της Ανάστασης στις καρδιές όλων, με την νίκη του Κυρίου επί του θανάτου και την νίκη της ζωής και του φωτός έναντι του σκότους.
Η Κυπαρισσία πάντως μεταμορφώθηκε με το Χριστός Ανέστη από νύχτα σε μέρα με τα βεγγαλικά, τα φωτεινά φανάρια που φώτισαν τον ουρανό αλλά κυρίως την ενότητα εορτασμού της βραδιάς.

 
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μήνυμα ενότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τριπλές ευχές, προς την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό, προς την ευρωπαϊκή οικογένεια και τον κόσμο όλο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη». «Το ανέσπερο φως της Ανάστασης και ο συμβολισμός του Πάσχα να φανερώσουν: Στην Πατρίδα μας και στον χειμαζόμενο Λαό μας, το πέρασμα από την εποχή της κρίσης στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας. Στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, το πέρασμα από την σημερινή στασιμότητα και αμηχανία στην επίτευξη του τελικού σκοπού της, την ουσιαστική της θεσμική εμβάθυνση και ομοσπονδιακή ενοποίηση με επίκεντρο τον Άνθρωπο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟ 131 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ..ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ γεγονός για όλη την Τριφυλία και την Ελλάδα αποτέλεσε η Ακολουθία της Ανάστασης που ολοκληρώθηκε με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη μετά από 131 ολόκληρα  χρόνια στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά» στη Χριστιανούπολη! 
Ο υπέρλαμπρος ιστορικός Βυζαντινός Ιερός Ναός της «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» που ήταν η πρώτη έδρα της Μητρόπολης μας  στη Χριστιανούπολη . καθαγιάστηκε με το ανέσπερο φώς της Αναστάσεως του Κυρίου ψάλοντας το Χριστός Ανέστη το βράδυ
του Μεγάλου Σαββάτου. Η τελετή ήταν συγκλονιστική παρουσία πλήθος πιστών από τη περιοχή, εκπροσώπβν της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας  ενώ το Χριστός Ανέστη εψάλη στο περίβολο του Βυζαντινού Ναού.
 Οι κάτοικοι με τον τοπικό σύλλογο φέτος αναβίωσαν το έθιμο του πετάγματος των γλόμπων που συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου, με αερόστατα τα οποία πέταξαν στον ουρανό! 
Στην Ακολουθία της Ανάστασης παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα υγείας Μεσσηνίας Άγγελος Χρονάς ,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιατρών κ.Καναλουπίτης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου