21.4.17

ΒΙΝΤΕΟ - O Skitsοfrenis της Γλυφάδας Μεσσηνίας: Ένα χωριό Ανοικτό Μουσείο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  "ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ "

Δεν έχουμε μόνο στην Αθήνα Γλυφάδα. Η Γλυφάδα Μεσσηνίας είναι ένα μικρό χωριό στην περιοχή της Πύλου που μεταφορτώθηκε σε ένα Ανοικτό Μουσείο μοντέρνας τέχνης με graffiti.
Εμείς το ανακαλύψαμε χάρη στην επίσκεψη που κάναμε στην Σία Κατσιγιάννη στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ και μιας συνέντευξης για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στα συνεργεία. Ξεναγηθήκαμε από την μητέρα και την κόρη και εντυπωσιαστήκαμε από αυτή την πρωτοβουλία των κατοίκων.
Τα graffiti του Skitsofreni (Κώστα Λούζη) επιβλητικά.
Η θεματολογία από ο μικρό αγροτικό χωριό και τον αγώνα του για την καθημερινή επιβίωση. Στους κατοίκους της Μεσσηνίας το χωριό είναι πλέον γνωστό ως το χωριό των graffiti. Εμείς θέλουμε να σας κάνουμε μια βόλτα νοητά ώστε να το γνωρίσει όλη την Ελλάδα αλλά και να το επισκεφτείτε κάποια στιγμή.
 Και μην ξεχάσετε ότι εκεί είναι το μοναδικό συνεργείο όπου δουλεύουν η Σία Κατσιγιάννη με την κόρη της Μαρία Πολυχρονοπούλου. Δύο γυναίκες στο χώρο του συνεργείου.
Δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε στο μοναδικό βενζινάδικο του χωριού (Elin) όπου συστεγάζεται και το συνεργείο τους.
Μαζί τους και ο σύζυγος και πατέρας 2 κοριτσιών, ο Ηλίας Πολυχρονόπουλος, ο οποίος εμφύσησε σε μάννα και κόρη το πάθος που είχε με τα αυτοκίνητα, την ταχύτητα, και τους αγώνες

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου