19.4.17

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - TO ΠΑΣΧΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΒΛΑΒΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΠΑΣΧΑ πέρασε...αλλά τα ορύγματα στους δρόμους λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης παραμένουν στην πόλη της Κυπαρισσίας, ελπίζοντας ότι θα διορθωθούν με την πρώτη ευκαιρία. 
Μάλιστα στην πρόσφατη επίσκεψη του αρμόδιου Ανιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας να ανέδειξε την βούληση της περιφέρειας Πελοποννήσου για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, αλλά έγινε αναφορά στην δημοτική οδοποιία η οποία δυστυχώς δεν είναι στην καλύτερη εποχή της. Κι αυτό διότι λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης φαίνεται ότι είναι συχνές οι βλάβες που καλείται να επιδιορθώσει η Δ.Ε.Υ.Α Τριφυλίας και σωστά πράττει. Το γεγονός όμως ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι από αμίαντο, ότι το οδόστρωμα έχει ανασκαφεί πολλές φορές λόγω έργων Κοινής ωφέλειας δεν περνά απαρατήρητο από τους πολίτες.
ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, Ε ΚΑΙ;
Τρανό παράδειγμα το νέο όρυγμα που μάλλον θα επουλωθεί τις επόμενες εβδομάδες στην οδό Χριστιανουπόλεως καθώς τα οχήματα και τα δίκυκλα αναπηδούν, είναι η
απόδειξη ότι οι δρόμοι έχουν...την δική του ιστορία. Εξάλλου δεν υπάρχει σήμανση στο συγκεκριμένο σημείο αλλά εικάζουμε ότι οι αρμόδιοι μετά το δημοσίευμα θα φροντίσουν...Το άλλο όρυγμα βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του Νοσοκομείου της πόλης στην οδό Νοσοκομείου με Κοκκέβη όπου υπήρξε σοβαρή βλάβη και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί από τα συνεργεία καθώς η περιοχή γεμίζει από τροχοφόρα λόγω του τοπικού ιδρύματος.
 Τέλος να επισημάνουμε ότι λόγω της φθοράς του χρόνου το οδόστρωμα έχει..σκάσει σε σημεία της κεντρικής οδού Ελ. Βεινζέλου όπως και στην οδό Πονηροπούλου αλλά και στους δρόμους γύρω από το Δημοτικό μέγαρο, όπου πριν 2 χρόνια έπεσε άσφαλτος με μια μεγάλη εργολαβία αλλά ουδέποτε αποκαταστάθηκε η ομαλή κυκλοφορία στην γύρω περιοχή όπου διεξάγεται η λαική αγορά. Αυτά προς το παρόν για να μην αναφέρουμε κι άλλα σημεία που χρήζουν αποκατάστασης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

               
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΤΟΝ τόπο τους τιμούν πάντα οι απόδημοι Τριφύλιοι με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, καθώς διατηρούν δεσμούς με την γενέτειρά τους. Ωστόσο η πνευματική κίνηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην μυθική πόλη του Ομήρου που έχει εξακτινώσει πνεύμα πολιτισμού σε όλη την χώρα.
Αυτή την φορά ο φωτογραφικός φακός..."συνέλαβε" τον συμπατριώτη μας στρατηγό εν αποστρατεία της ΕΛ.Α.Σ από το Αρτίκι Τριφυλίας κ. Δημήτρη Μητρόπουλο ο οποίος παραμένει δραστήριος είτε βρίσκεται Αθήνα είτε στο τόπο μας καθώς αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή ενδυναμώνοντας τους δεσμούς με τη πατρογονική εστία. Δίπλα του ο εξαίρετος πρόεδρος των ιστορικών συγγραφέων κ. Στάθης Παρασκευόπουλος ο οποίος μάλιστα εξέδωσε το πλούσιο έργο του σε βιβλίο με όλα τα άρθρα του διαχρονικά σε μια επιτομή 1.000 σελίδων. 
Μάλιστα αποκλειστικά πέσαμε πάνω σε είδηση καθώς μόλις είχε παραλάβει το Δίπλωμα τιμής και ευγνωμοσύνης από το Σύλλογο προς Διάδοσιν των Γραμμάτων που υπογράφει ο κ. Π. Κοσμόπουλος για την αρωγή του στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια του ισοτρικού Συλλόγου. Ο κ. Στάθης Παρασκευόπουλος αποτελεί ένα κορυφαίο κεφάλαιο για το τόπο μας, καθώς πλαισιωνόταν από τον συγγραφέα Δ. Αδαμόπουλο από το Διαβολίτσι και από εκλεκτούς φίλους του. 
Απόδειξη λοιπόν ότι η Αρκαδιά παρουσιάζει πνευματική κίνηση. 
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                     
ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 26 Απριλίου και με ώρα έναρξης 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και φωτιάς σε πραγματικές συνθήκες στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.
Η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης τμήματος κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολούθησουν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχων σχέδιο:
Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλιμάκωση με την αποστολή περισσότερων οχημάτων και συνεργείων διάσωσης με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΚΑΒ.
Η άσκηση αυτή έχει ως σκοπό:
– Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
– Τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου