8.4.17

Καταδικάστηκε να γράφει την ποινή του στο twitter

Κατά καιρούς τα δικαστήρια ανά τον κόσμο εκδίδουν περίεργες αποφάσεις. Κάποια από αυτά ξεπερνάνε τον εαυτό τους με τις ποινές που επιβάλουν. 
Αυτό συνέβη και στην Ισπανία.
Ένας άνδρας θα πρέπει για διάστημα 30 ημερών να γράφει και να στέλνει στο
Twitter το κείμενο της απόφασης καταδίκης του για συκοφαντική δυσφήμιση, από την φυλακή, όπου εκτίει την ποινή του. Οι αρχές θα πρέπει να του παράσχουν τα απαραίτητα μέσα, έπειτα από αίτημα του θύματος που συκοφάντησε.
Ο Λουίς Πινέδα, πρόεδρος μίας οργάνωσης καταναλωτών, καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού εξύβρισε και κατηγόρησε για αξιόποινες πράξεις, μέσω αναρτήσεών του στο
Twitter και σε μια εφημερίδα της οργάνωσής του, τον Ρουμπέν Σάντσεθ, εκπρόσωπο τύπου μιας άλλης καταναλωτικής οργάνωσης, της Facua.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε να διαγράψει τα 57 επίμαχα
tweet και να δημοσιεύει, για 30 ημέρες, το κείμενο της καταδικαστικής απόφασης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Έπειτα από την εκδίκαση και των εφέσεων που υποβλήθηκαν, η απόφαση κατέστη τελεσίδικη και δικαστήριο της Σεβίλλης διευκρίνισε την 3η Μαρτίου ότι ο Πινέδα θα πρέπει να γράφει και να στέλνει τα
tweets «το πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 ή το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 22.00» σύμφωνα με το αντίγραφο της απόφασης που δημοσιεύτηκε σήμερα από τη Facua.
Ο Λουίς Πινέδα έχει προφυλακιστεί από τον Απρίλιο του 2016, καθώς κατηγορείται ότι εκβίαζε εταιρείες και τράπεζες απειλώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον τους. Το δικαστήριο της Σεβίλλης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, ζήτησε επομένως από τη διεύθυνση της φυλακής της Μαδρίτης να του παράσχει «τα απαραίτητα υλικά μέσα προκειμένου να εκτίσει πλήρως την ποινή του».
Ο καταδικασθείς προς το παρόν αρνείται να εκτελέσει την απόφαση καταδίκης του αποφεύγοντας ακόμα και να του γνωστοποιηθεί επίσημα, σύμφωνα με τη
Facua.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου