19.5.17

Στο σφυρί 10.000 ακίνητα από τις τράπεζες


Στο σφυρί 10.000 ακίνητα από τις τράπεζες

Στην πώληση τουλάχιστον 10.000 ακινήτων προχωρούν οι τράπεζες οι οποίες αναλαμβάνουν πλέον ρόλο μεσίτη και πωλητή ταυτόχρονα. Ακίνητα που κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε νησιά και ακριβές περιοχές και έχουν μπει σε λίστα με στόχο την πώληση ή τη διαχείρισή τους.
Ήδη, σύμφωνα με την “Καθημερινή” έχουν επιλεγεί 10.000 ακίνητα τα οποία θα περάσουν υπό τον έλεγχο των τραπεζών είτε με αναγκαστικά μέτρα είτε με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών τους με στόχο τη διαγραφή χρεών.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μέρος του σχεδίου αντιμετώπισης των “κόκκινων δανείων” μέσω διαχείρισης ακινήτων τα οποία μπορούν να αποφέρουν κέρδη στις τράπεζες.
Μάλιστα φαίνεται ότι οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι πως η πτώση των τιμών των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί και έτσι από εδώ και στο εξής μόνο ανοδική μπορεί να είναι η πορεία Η θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα δώσει την ευκαιρία στις τράπεζες να προχωρήσουν στο σχέδιό τους. Με ένα... κλικ, έως και τρεις φορές την εβδομάδα θα μπορούν να παρακάμψουν τα δικαστήρια ή τις αποχές των συμβολαιογράφων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται με επικίνδυνους ρυθμούς καθώς υπολογίζεται ότι από την αρχή του έτους έχουν προστεθεί άλλα 2.8 δισ. ευρώ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου