18.5.17

Η «μπλε φάλαινα» ξαναχτυπά: Νέο κρούσμα στην Ελλάδα με θύμα 14χρονη από τη Θεσσαλονίκη


Η «μπλε φάλαινα» ξαναχτυπά: Νέο κρούσμα στην Ελλάδα με θύμα 14χρονη από τη Θεσσαλονίκη
Ακόμη ένα περιστατικό τραυματισμού ανήλικου από το επικίνδυνο διαδικτυκό παιχνίδι της «μπλε φάλαινας», μετρά η Ελλάδα, με τις αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό καθώς το φαινόμενο έχει λάβει παγκοσμίως ανησυχητικές διαστάσεις.
Αυτή τη φορά, θύμα έπεσε μία 14χρονη μαθήτρια στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, η οποία εντοπίστηκε από την καθηγήτριά της να έχει χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της.
Την αποκάλυψη έκανε ο καθηγητής αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο οποίος ανέφερε ότι άμεσα ενημερώθηκε η μητέρα του κοριτσιού, αλλά και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η 14χρονη μαθήτρια υποστήριξε πως στο ίδιο παιχνίδι συμμετέχουν ακόμη 15 άτομα, φίλοι και συμμαθητές της, τις τελευταίες 20 ημέρες.
Πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι μία ακόμη μαθήτρια, 15 ετών από την Κατερίνη, έπεσε θύμα του ίδιου επικίνδυνου παιχνιδιού, παίρνοντας οδηγίες μέσω του Facebook να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει υπνωτικά χάπια. Το αποτέλεσμα ήταν το κορίτσι να αυτοτραυματιστεί στους μηρούς και να πάρει δύο χάπια, καταλήγοντας στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέξει κίνδυνο η υγεία της.
Το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι της «μπλε φάλαινας» φαίνεται πως ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία, ενώ έχουν αναφερθεί αυτοκτονίες νέων ανθρώπων, που φέρονται να συμμετείχαν στη διαδικασία των αδιανόητων αυτών «προκλήσεων».

 rthess.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου