19.5.17

Εορταστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις 17-31 Μαΐου σε αγορές και ιχθυόσκαλες σε όλη την Ελλάδα


Με εορταστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, από 17 έως 31 Μαΐου, σε αγορές και ιχθυόσκαλες σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον πανευρωπαϊκό θεσμό «Αγαπώ την αγορά μου» (Love Your Local Market).
Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), ως μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Χονδρικών Αγορών (World Union of Wholesale Markets), φέρνει και φέτος στη χώρα μας τη γιορτή των αγορών. Η καμπάνια επικεντρώνεται φέτος στη νέα γενιά, επιλέγοντας ως σύνθημα «markets for the new generation».
Στόχος είναι να «ενωθούν» μικρές και μεγάλες τοπικές αγορές, να προβληθεί η σχέση μεταξύ αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, να δυναμώσει η χονδρική και λιανική αγορά και να αναδειχθούν ποιοτικά προϊόντα που διακινούνται στις αγορές όλης της χώρας.
Η έναρξη θα γίνει στις 20-21 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών στου Ρέντη, με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές και δραστηριότητες για τα παιδιά.
Το πρόγραμμα
Το Σάββατο 20 Μαΐου, από τις 16:00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον χώρο της Αγοράς του Καταναλωτή, να δοκιμάσει τα προϊόντα και να κάνει τις αγορές του. Λίγο μετά τις 17:00, οι Les Au Revoir θα τραγουδήσουν γνωστά ελληνικά τραγουδια με latin και jazz ρυθμούς ενώ στη συνέχεια θα τραγουδήσουν οι G-Spot, μια νεανική μπάντα.
Η Κυριακή 21 Μαΐου είναι αφιερωμένη στους μικρούς καταναλωτές τους οποίους θα υποδεχθεί η αγορά στις 11:00 το πρωί με φρουτοσαλάτες και μία σειρά από δραστηριότητες που συνδυάζουν παιχνίδι, φαντασία και δημιουργικότητα. Παράλληλα, εργαστήρια κονκάρδας, μπαλονιών και face painting θα τους απασχολήσουν δημιουργικά. Στις 14:00 το μεσημέρι, η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη θα μιλήσει στα παιδιά για τις ευεργετικές ιδιότητες της σωστής, υγιεινής διατροφής και θα τους δώσει χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των απαραίτητων για την διατροφή προϊόντων. Η γιορτή ολοκληρώνεται με μουσικοχορευτικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
Βαρβάκειος Αγορά
Για πρώτη φορά φέτος, στις δράσεις εντάσσεται και η Βαρβάκειος Αγορά, υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο 27 Μαΐου, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, θα υπάρχει μουσική και χορός, γευστικές δοκιμές, δραστηριότητες για τους μικρούς καταναλωτές. Η βραδιά θα κλείσει με τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, δύο performers, με σκετσάκια και σατιρικά τραγούδια και με τραγούδια που ξεκινούν από τα sixties και την εποχή των μπουάτ, φτάνουν στα nineties και καταλήγουν στο σήμερα.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Στην Πάτρα (Νότιο Πάρκο Πατρών), το Σάββατο 27 Μαΐου, η Κεντρική Αγορά Πάτρας και η ιχθυόσκαλα, σε συνεργασία με το δήμο Πατρέων, γιορτάζουν με λαϊκό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την ορχήστρα του δήμου, ψαρομαγειρέματα και γευστικές δοκιμές.
Στα Χανιά, στη Δημοτική Αγορά, στις 26 και 27 Μαΐου, με τη συνεργασία του δήμου και της ιχθυόσκαλας Χανίων, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Μάνου Μαλαξιανάκη and the band, έκθεση φωτογραφίας «Τα Χανιά μέσα από το χρόνο» στη Δημοτική Πινακοθήκη, διαδραστικό παιχνίδι «Κυνήγι των Κρυμμένων Τοπικών Γεύσεων», συναυλία με την Έμμα Χιωτάκη και το συγκρότημά της, τοπικά εδέσματα και γευστικές δοκιμές.
Στην Καλλιθέα, στη Δημοτική Αγορά και στην πλατεία Δαβάκη, στις 23-24-25 Μαΐου, ο δήμος Καλλιθέας με την υποστήριξη του ΟΚΑΑ, διοργανώνει «Το κυνήγι των κρυμμένων γεύσεων», φεστιβάλ γευστικών δοκιμών και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.
Στον Πειραιά, στο χώρο της ιχθυόσκαλας, στις 28 Μαΐου, η γιορτή περιλαμβάνει μαθήματα ψαρέματος για μικρούς και μεγάλους, εκθετήριο αλιευμάτων, ζωγραφική για παιδιά, μαθήματα πρώτων βοηθειών, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ψαρομαγειρέματα, γευστικές δοκιμές που εντάσσονται και στις Ημέρες Θάλασσας του δήμου Πειραιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου