17.5.17

Απεργία 17ης Μαΐου: Αναλυτικά, δείτε ποιοι θα απεργήσουν

Με στάσεις εργασίας, οι οποίες και ξεκινούν από αύριο στα λεωφορεία, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία  την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Tα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Να σημειωθεί, τέλος, πως οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και την Πέμπτη 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Δικηγόροι- 48ωρη αποχή

Οι Δικηγόροι Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Ο ΔΣΑ, σε ανακοίνωση του, καλεί τους Δικηγόρους να συμμετάσχουν την Πέμπτη, στη συγκέντρωση όλων των επιστημονικών φορέων έξω από τη Βουλή, στις 19.00 το απόγευμα.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι
Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.
Aegean - Olympic Air: Ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις
Σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχωρούν την Τετάρτη η Aegean και η Olympic Air, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (11:00 – 15:00 τοπική ώρα) και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ (08:00- 12:00 τοπική ώρα).

Αναλυτικά:

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΡΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ AEGEAN



ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΡΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ OLYMPIC AIR


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται τα site της AEGEAN www.aegeanair.com  και της Olympic Air www.olympicair.com ή να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για 48 ωρες - Παραταση της απεργίας μέχρι την Παρασκευή
Παρατείνει τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν θα έληγε η απεργία που είχε εξαγγείλει.

Ειδικότερα, η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00:01 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και όπως είχε προγραμματιστεί θα έληγε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ωστόσο με την παράταση, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι την Παρασκευή.
Παράλληλα, για σήμερα Τρίτη 16 και αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου, η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση άριχσε στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου.
Γιατροί
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση. Επίσης στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και διάφοροι επιστημονικοί φορείς που πρόκειται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Μένει να οριστεί και ποια θα είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Απεργία και στις τράπεζες την Τετάρτη 17 Μαίου
Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου