29.5.17

ΦΟΥΜΑΡΑ...Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ 24 ΔΟΣΕΙΣ- ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ Ή ΛΑΘΟΣ;

ΧΩΡΙΣ αντίκρισμα για αρκετούς φορολογούμενους πολίτες αποτελεί η τελευταία απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου για την πληρωμή 24 ισόποσων δόσεων μετά την παράταση που πήρε η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οικονομικών οφειλών μετά τις 7 Μαρτίου 2017.
Η απόφαση αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση σε δήμους της Μεσσηνίας που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016. Η απόφαση αφορά τους δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, τις τοπικές κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα, του δήμου Δυτικής Μάνης και τις δημοτικές ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του δήμου Πύλου Νέστορος της ΠΕ Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ...
Οι επαγγελματίες αλλά κυρίως πολίτες διαμαρτύρονται καθώς είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τώρα 12 ισόποσες δόσεις και μάλιστα με επιβάρυνση. Και αυτό διότι οι ρυθμίσεις δεν αφορούν οφειλές μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2016. Μάλιστα όταν πολίτες απευθύνθηκαν στην ΔΟΥ Καλαμάτας ενημερώθηκαν ότι δεν είναι σε ισχύ οφειλές πριν τις ημερομηνίες που προβλέπονται. Αλλά το θέμα προκύπτει καθώς αρκετοί Μεσσήνιοι είχαν ως πρώτη δόση πληρωμής την 30η Σεπτεμβρίου 2016 μετά τα καιρικά φαινόμενα αλλά δεν μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση. Μάλιστα πολίτες δήλωσαν έκπληκτοι καθώς η εν λόγω ρύθμισης είναι στην ουσία άχρηστη... ..
Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1126/14.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 28.4.2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 28.4. 2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

           
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ..ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ Α.Τ. ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΓΙΝΕ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
 
ΤΟ...μνημόσυνο του Α.Τ. Φιλιατρών έκαναν οι αιρετοί του Δήμου Τριφυλίας σε επίσκεψη που σύμφωνα με πληροφορίες που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας παρουσία μάλιστα της επιτροπής αγώνα καθώς το λουκέτο είναι οριστικό. Βέβαια η Δημοτική αρχή όφειλε να διεξάγει κοινό αγώνα και για τις υπόλοιπες δομές που καταργούνται, όπως είναι το Α.Τ. Κοπανακίου το οποίο προσέφερε τα μέγιστα στην περιοχή αλλά εκεί δεν είδαμε καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθώς και στο Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας. 
Με άλλα λόγια το Κοπανάκι, μετά τα Φιλιατρά και η έδρα του Δήμου, η Κυπαρισσία αποψιλώνεται από υπηρεσίες παρότι οι αρμόδιοι ευχαριστώντας το προσωπικό σημείωναν ότι ο αγώνας δεν θα τελειώσει. Φυσικά δεν έχει αξία δεδομένου ότι κανένα κόμμα δεν έχει δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τα καταργημένα Αστυνομικά τμήματα και φυσικά κανείς δεν τολμά να το βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια δήλωση...
Το κλιμάκιο που έκανε την τελευταία επίσκεψη στο Α.Τ. Φιλιατρών το οποίο αποτέλεσε φάρο ασφάλειας για την περιοχή, αποτελείτο από τους κ. Κατσίβελα, κ. Πούλο, κ. Σαρματζή, κ. Παπαθεοδοσίου, κ. Κουκούμη, κ. Κατσούλα, κ. Καναλουπίτη, κ. Γριβοκωστόπουλο, κα. Παπαγεωγίου, κ. Κωτσάκη, κ. Σαρματζή (εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών) κ.α. 
ΓΙΑΝ. ΜΠ.

               ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΝΕΦΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
H Νεφρολογική Κλινική – Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ανταλλαγής απόψεων του ιατρικού και μη προσωπικού αλλά και της ενημέρωσης του κοινού, σε συνεργασία με το Ακτινολογικό, Παιδιατρικό και Χειρουργικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας διοργάνωσε Πολυθεματική Νεφρολογική Διημερίδα.
Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και  Κυριακή 28 Μαϊου στο ξενοδοχείο “Natura” στο Καλό Νερό, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Στη Διημερίδα έλαβαν μέρος ιατροί από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, την Καλαμάτα, τη Λαμία κ.α. και έγιναν σημαντικές συζητήσεις ιατρικών θεμάτων. Την έναρξη έκανε η Διευθύντρια Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κα. Ζέρβα Αγγελική και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Μιχάλης Μιχαήλ και σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Παν. Τσίγγανος και ο Αναπληρωτής Διοικητής της ΝΜ Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Μπασάκος κ.α.
Παρόντες ήταν διευθυντές και προϊστάμενοι Τμημάτων και Κλινικών ΝΜ, ιδιώτες ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής ΝΜ Κυπαρισσίας και πρόεδρος ΔΚ Κυπαρισσίας κα. Σταματία Αλεξοπούλου, η Προισταμένη Νοσηλευτικής Παθολογικού Τμήματος ΝΜ Κυπαρισσίας κα. Θεοδώρα Πολυζωγοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου