«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

25.5.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΚΛΗΡΩΝΕΙ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Καθορίστηκαν οι όροι, οι προυποθέσεις, τα τεχνικά θέματα, οι αναγκαίες λεπτομέρεις και διαδικασίες, για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος για λειτουργία τροχήλατης καντίνας, αυτοκινούμενης ή μη, για τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών και για εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής σε θέσεις αιγιαλού – παραλίας του Δήμου Τριφυλίας., όπως αποφασίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή.
 Οι δημοπρασίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό κατάστημα Κυπαρισσίας την Τρίτη 6 Ιουνίου από τις 9:00 έως 14:25, με την παρακάτω σειρά και ώρα καθώς αφορά τις παραλίες: Γιαννίτσαινα, Βλάχου, Βρωμονέρι, Λαγκούβαρδος, Χρυσή Άμμος, Σεργιάνι, Καρτελάς, Μπούκα, Αη Γιαννάκη και Βουνάκι που αφορά την περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου
                               
ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
«Η βαλκανική αγορά είναι μια αγορά με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών και οι Έλληνες παραγωγοί κηπευτικών είναι υποχρεωμένοι να «παίζουν» πολλές φορές με μη ανταγωνιστικούς κανόνες», τονίζει σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος στην Οργάνωση Παραγωγών με την επωνυμία «Φιλιατρών Γαία», προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες παραγωγοί λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα».
«Η αγορά των βαλκανικών χωρών έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Πέρσι είχαμε μια καλή συνεργασία με σούπερ μάρκετ της Ρουμανίας. Φέτος όμως δεν συνεχίστηκε η συνεργασία μας επειδή προτίμησαν να συνεργαστούν με τους Αλβανούς.
Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει δυναμική παρουσία και οι Αλβανοί που έχουν στήσει πολλές νέες θερμοκηπιακές μονάδες στην χώρα τους. Εκεί επενδύουν μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και έχουν χαμηλά εργατικά (5 ευρώ το ημερομίσθιο). Επίσης χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα που αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αποσυρθεί από την ΕΕ. Παράγουν κυρίως μικρού μεγέθους αγγούρια που είναι πολύ δημοφιλή στην αγορά της Ρουμανίας.
Επίσης και η Βουλγαρία έχει κατασκευάσει αρκετά θερμοκήπια και αν έχει μεγάλη παραγωγή τη διακινεί στις γειτονικές αγορές και έτσι ρίχνει τις τιμές.
Σε Αλβανία και Σκόπια δεν υπάρχει η διαδικασία πιστοποιήσεων ούτε τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας. Υπάρχει και η μεγάλη παραγωγή της Τουρκίας. Επίσης τα σούπερ μάρκετ των βαλκανικών χωρών (Βουλγαρίας, Ρουμανίας κ.α.) δεν έχουν τις υψηλές απαιτήσεις (ποιοτικά στάνταρ) που έχουν οι αγορές της δυτικής Ευρώπης. Αυτό που ζητούν είναι ένα φτηνό προϊόν. Οι καταναλωτές έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες».
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑγροΤύπου για εξεύρεση νέων αγορών, ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν. «Μέχρι και την Τσεχία είναι εύκολο να γίνουν εξαγωγές κηπευτικών. Για Γερμανία και πάνω είναι πολύ δύσκολο, αφού αυτές τις αγορές τις έχουν «κερδίσει» οι Ισπανοί που ευνοούνται λόγω της απόστασης (κόστος μεταφοράς). Θα πρέπει να μειωθεί πολύ το κόστος παραγωγής για να έχουν τύχη τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές αυτών των χωρών. Επιμέλεια ΙΩΑΝ. ΜΠ.

4η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας

Μια νύχτα γιορτής απλωμένη σε κάθε γωνιά της πόλης μας σε συνδυασμό με τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, επίσημη εορτή της πόλης μας και την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος». Θέλοντας να αναδείξει την τοπική αγορά, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, την ομορφιά της πόλης, να περάσει μηνύματα αισιοδοξίας, να ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες  και να επιβραβεύσει το αγοραστικό κοινό με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις.
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Ιουνίου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά  μέχρι αργά το βράδυ. Η γιορτινή ατμόσφαιρα θα εμπλουτιστεί από τους ήχους και τις μουσικές των Φιλαρμονικών του Δήμου Τριφυλίας που θα σημάνουν την έναρξη της βραδιάς.
Τοπικά μουσικά σχήματα τοποθετημένα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, θα επενδύσουν με ευχάριστες μουσικές νότες την βραδιά δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές, που πυρετωδώς ετοιμάζουν οι καταστηματάρχες για να υποδεχθούν το αγοραστικό κοινό. Μια  γιορτή πολιτισμού με διάσπαρτες εκδηλώσεις οι οποίες θα αναμορφώσουν για ένα ακόμα καλοκαίρι την εικόνα του εμπορικού κέντρου της Κυπαρισσίας.
Φέτος ακόμα μια έκπληξη περιμένει το αγοραστικό κοινό, με το σύνθημα «ψωνίΖΩ κερδίΖΩ συμμετέχω», όσοι πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα εκείνη τη νύχτα θα συμμετέχουν στην κλήρωση μεγάλων δώρων. Για πρώτη φορά φέτος, οι επισκέπτες θα ψηφίσουν την καλύτερη βιτρίνα της βραδιάς. Ο «Διαγωνισμός της Καλύτερης Βιτρίνας»  θα έχει  κριτές όλους εσάς, ανάλογα με τις ψήφους σας  που θα συγκεντρωθούν στην κάλπη, η οποία θα έχει στηθεί στο κέντρο της αγοράς, θα ανακηρυχθούν οι τρείς ομορφότερες βιτρίνες της αγοράς μας.
Όλοι οι επαγγελματίες, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συνεργαζόμενοι  ανά γειτονιές ετοιμάζουν τα δικά τους happenings για να προσελκύσουν και να ευχαριστήσουν τους επισκέπτες.
Ο 22ος Γύρος της Κυπαρισσίας, που πραγματοποιείται το απόγευμα της ίδιας μέρας  προσελκύει αθλητές  για ακόμη μια χρονιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στην όμορφη πόλη μας, επιμένοντας να ξαναζήσουν τις αξέχαστες στιγμές που τους παρέχει αυτή η διοργάνωση.
Η 4η Λευκή Νύχτα είναι η αφορμή να αναδείξουμε την πόλη μας, να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να περπατήσουν στην  στολισμένη αγορά μας. Κηρύσσοντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου, υποδέχεται τους πρώτους καλοκαιρινούς επισκέπτες υποσχόμενη να τους διασκεδάσει, να φωτίσει τις ομορφιές της πόλης μας, να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης προσφέροντας  μεγάλες εκπτώσεις, προσφορές και ευκαιρίες.
Περπατώντας στα σοκάκια της Άνω Πόλης, ανακαλύπτει τις ομορφιές της. Ανεβαίνοντας στο «Κάστρο των Γιγάντων» απ’ όπου μπορεί να θαυμάσει την απέραντη θέα προς τις δαντελωτές παραλίες μας οι οποίες τον περιμένουν να απολαύσει τα πρώτα του καλοκαιρινά μπάνια. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς αυτής της εκδήλωσης, όλους τους συναδέλφους και επαγγελματίες, που πάντα δίνουν ένα δυνατό παρόν σε κάθε δράση του Συλλόγου μας, ιδίως φέτος με την μεγαλύτερη ανταπόκρισή του, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και εμπνέουν το έργο μας. Όλους όσους από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ενεργά δίπλα μας.
Τους μουσικούς που ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν στο κάλεσμα μας, την Τροχαία της πόλη μας που με την συνεργασία της θα προσπαθήσει για την καλύτερη και ομαλότερη κυκλοφορία των οχημάτων. Τον Δήμο Τριφυλίας για την υποστήριξη του, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, τους χορηγούς επικοινωνίας.( ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες).
Και τέλος όλους εσάς που είστε έτοιμοι να μας βοηθήσετε με τον οποιονδήποτε τρόπο και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην 4η Λευκή Νύχτα της Κυπαρισσίας.

 

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου