16.5.17

Αυτό το μνημόνιο, σύντροφοι, είναι δικό σας - Χάρισμά σας!

Όσα κλούβια αυγά κι αν πετάξουν προς τέρψη του διψασμένου για θέαμα κοινού, όσες δυνάμεις κι αν επαναφέρουν στην ενεργό δράση από τους παροπλισμένους των αγανακτισμένων, όσες αθλιότητες κι αν σκεφτούν ακόμη, η αλήθεια δεν κρύβεται: 
 
Η Αριστερά και οι ακροδεξιοί συνεταίροι τους έφεραν στην Βουλή δύο μνημόνια για ψήφιση, αναδεικνύοντας εαυτόν στον πιο πολύτιμο συνεργάτη των δανειστών. 
 
Αυτοί είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν το κοινό από την συζήτηση στην Βουλή της νέας θανατηφόρας συνταγής που μας έφεραν από την Εσπερία. Δεν τους νοιάζουν οι ολέθριες συνέπειες μιας συμφωνίας που αποτελεί μνημείο ασυνέπειας έργων και λόγων. Τους φτάνει που ευλόγησαν το περιεχόμενό της  στα δειπνοσοφιστήρια της εγχώριας διαπλοκής.
Όλα μπορούν να τα κάνουν, αρκεί να μην αποκαλυφθεί το
μέγεθος της πολιτικής απάτη του νέου μνημονίου. Η ντροπή δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί από το ευτελές ένδυμα των αντίμετρων. Γι αυτό επέλεξαν την οδό του αποπροσανατολισμού. Συνεπικουρούμενοι από τα πιο σκοτεινά επιχειρηματικά και πολιτικά κέντρα θα προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά να μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο, δηλητηριάζοντας την κοινωνία με νέες δόσεις μίσους.
Η αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Να καταγγείλει ανοικτά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των ετερόκλητων δυνάμεων που συνδράμουν δια των πράξεών τους στην επίτευξη των τακτικών της στόχων. Ό,τι και να κάνουν δεν θα αποφύγουν τον καταλογισμό των ευθυνών για την βάρβαρη συμφωνία που έφεραν για ψήφιση στην Βουλή.
Θέλουν να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο, το οποίο φέρνει στην Βουλή η δική τους πολιτική ανεπάρκεια, το ψεύδος της δήθεν διαπραγμάτευσης; Να το κάνουν μόνοι τους. Μόνοι τους το έφεραν, μόνοι τους να το ψηφίσουν. Θέλουν να ξεπλυθούν στην φαντασιακή κολυμπήθρα των αντίμετρων; Μπορούν να ψηφίσουν ακόμη και για την απόκτηση δικαιωμάτων σε μελλοντικές κτήσεις του ανθρώπινου είδους στο διάστημα. Δωρεάν είναι. Αλλά και σε αυτή την κοροϊδία ας μην αναζητούν συνενόχους. Μόνοι τους θα τα ψηφίσουν.
Υπάρχουν μεμονωμένες δυνάμεις στον χώρο της αντιπολίτευσης  που έχουν μία διαφορετική αντίληψη. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν βρει δύο χρόνια τώρα ένα λάθος στην πολιτική Τσίπρα. Όλα τα βρίσκουν καλά καμωμένα. Ας διαλέξουν. Θέλουν να στηρίξουν το συμβόλαιο του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές και την εγχώριο διαπλοκή; Ας το κάνουν! Ο κόσμος δεν τρώει σανό κι ας πιστεύουν οι ίδιοι το αντίθετο. Με την στάση τους χρεώνονται κι αυτοί την σφαγή του τετάρτου μνημονίου. Επειδή ακριβώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί κανείς να αγοράσει μόνο τα  καλά χωρίς να χρεωθεί και τα  κακά μέτρα. Ότι στο τέλος δεν υπάρχουν καλά και κακά μέτρα, υπάρχει μόνο το μνημόνιο του Τσίπρα. Ή το ψηφίζει κανείς ή όχι. Αν έχουν το σθένος, ας βγουν ανοικτά κι ας πουν με ποιους είναι.
Αντέχουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του, παρέα με τον Πάνο τον Καμμένο και τους δηλωθέντες ως Ανεξάρτητους Έλληνες, να περάσουν μία κολασμένη συμφωνία με τους δανειστές από την Βουλή; Κατά πάσα πιθανότητα ναι! Ακόμη κι αν σκέφτονται τρόπους «διαφυγής», το πολιτικό κόστος το έχουν ήδη εισπράξει. Ακόμη κι αν βρουν ένα πρόσχημα και φέρουν τα πάνω – κάτω, δεν μπορούν να απαλλαγούν από τον λεκέ αυτής της βάρβαρης συμφωνίας. Θα μπορούσαν οι «άλλοι» να φέρουν μία καλύτερη συμφωνία; Προφανώς! Όπως και το έπραξαν στο παρελθόν!
Η εγχώρια διαπλοκή θέλησε πολύ αυτή ειδικά την συμφωνία, επειδή επιχειρεί να μοιράσει τα ιμάτια της χρεοκοπημένης Ελλάδας. Θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν δίχως κανόνες, δίχως έλεγχο. Έπαιξε, λοιπόν, το παιγνίδι της Οικουμενικής και δεν της βγήκε. Τώρα παίζει το παιγνίδι της «ανάπτυξης». Μπορούν μαζί με την Αριστερά της ελπίδας να μοιράσουν ψίχουλα στον λαό και να κρατήσουν για τον εαυτό τους το κυρίως γεύμα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Αλλά είναι η πρώτη φορά που το κάνουν με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των … ταξικών τους εχθρών. Είναι κι αυτή μία παγκόσμια πρωτοτυπία στην Ελλάδα της κρίσης.  
 
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου