22.5.17

Η φοβία της Μπριζίτ Μακρόν

Πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πως θέλει η σύζυγός του να έχει πραγματικό ρόλο στην γαλλική Δημοκρατία, ως Πρώτη Κυρία. Μάλιστα, την μέρα της ορκωμοσίας του νέου Γάλλου προέδρου είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του Μακρόν να αναθεωρήσει το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να δώσει πιο ενεργό ρόλο στην Μπριζίτ Μακρόν.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η… φοβία που έχει η νέα Πρώτη Κυρία φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο σε πολλά από τα σχέδιά τους για την Γαλλική Προεδρία.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο
François-Xavier Bourmaud στο νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε, με τίτλο «Το παρασκήνιο μιας νίκης», η Μπριζίτ πάσχει από … αεροπλανοφοβία, γεγονός που δεν της επιτρέπει να ταξιδεύει μαζί με τον σύζυγό της.
«Έχει φοβία να πάρει το αεροπλάνο και αυτό την εμπόδισε να συνοδεύσει τον Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο ή στην Αλγερία, στα πρώτα μεγάλα ταξίδια του στο εξωτερικό ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Αν ταξιδεύεις μαζί της στους αιθέρες, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα φτάσεις με σπασμένο χέρι, αφηγείται ένας από τους συμβούλους του Μακρόν, ο οποίος έζησε μια τέτοια εμπειρία», γράφει το βιβλίο.
Έτσι, ενώ η Μπριζίτ Μακρόν συνοδεύει πάντα τον σύζυγό της στο εσωτερικό της Γαλλίας, δεν τον έχει συνοδεύσει ποτέ όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια φοβία που είναι μεγάλο εμπόδιο για μια γυναίκα που είναι Πρώτη Κυρία, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.
Ωστόσο, η φοβία της δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο, με την Μπριζίτ να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο με κοινωνικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών.
«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η Μπριζίτ Μακρόν έκανε σημαντικές γνωριμίες. Σίγουρα θα τις αξιοποιήσει για την πολιτική του συζύγου της», αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.


topontiki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου