18.5.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΑΣΤΟΧΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΔΡΕΥΣΗΣ

ΤΗΝ πραγματικότητα για τον ταμιευτήρα του Φιλιατρινού φράγματος με την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει στα χέρια της η περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεκαθάρισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τριφυλία με αφορμή την εορτή του Αγίου Αθανασίου η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη, μετά την άστοχη δήλωση από τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κτασίβελα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για μελέτες που δεν έχουν αποπερατωθεί ακόμα...
Η κα. Αλειφέρη επί λέξη ανακοίνωσε τα ακόλουθα μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Θέλω να επαναβεβαιώσω το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ίδιου του Περιφερειάρχη που το παρακολουθεί προσωπικά, για τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος. Όπως γνωρίζουμε, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί πλήρως, άρα αυτό που μένει είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει η ένταξη του έργου προκειμένου αυτή πραγματικά η δυναμική περιοχή να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτό το μεγάλο έργο και να της δώσει άλλες προοπτικές και δυνατότητες».
Μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει στείλει έγγραφο, να έχουν παραληφθεί όλες οι μελέτες από τον Απρίλιο του 2017 με την διαδικασία που ακολουθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά οι συγκεκριμένες μελέτες δεν δημοπρατήθηκαν καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μέσα από το ΕΣΠΑ ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία..
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ- ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΜΑ
Η κατάκτηση της Παιδείας αποτελεί προτεραιότητα στην χώρα μας ιδίως για την νέα γενιά που έρχεται. Σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης έχει αναλάβει ο συμπατριώτης μας Γιώργος Κορμάς από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αλλά και σε συνεργασία με φορείς για την ενημέρωση των νέων.
Ο καταξιωμένος επιστήμονας πρόσφατα μάλιστα ανταποκρίθηκε στο αίτημα σχολείων για την Θεματική Εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε στα Γυμνάσια όπου υπήρξε πλήρη ενημέρωση τόσο για τις εξαρτήσεις από τα παιχνίδια, τις ψυχοδραστικές ουσίες, τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την νέα γενιά με θέματα όπως ο ρατσισμός, η ομοφοβία και οι διακρίσεις.
Ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση σε διαλέξεις του έδωσε για την νέα..μόδα που αφορά ένα επικίνδυνο δικτυακό παιχνίδι που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στην χώρα μας, μέσα από μια ξενόφερτη ιδέα. Πρόκειται για την Μπλέ Φάλαινα όπου σε σχόλιό του απαντώντας σε ερώτησή μας σημείωσε χαρακτηριστικά για την προστασία των νέων από το παιχνίδι που παρά λίγο να είχαμε το πρώτο θύμα, τόνισε ότι:
"Το πρόβλημα δεν είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι-πρόσκληση μπλε φάλαινα αλλά το ότι τα παιδιά είναι προσβάσιμα στον κάθε ψυχικά ασθενή στο διαδίκτυο και ότι τα παιδιά ανοίγουν την καρδία τους στο κάθε άγνωστο γιατί δεν υπάρχει κανένας στον πραγματικό κόσμο που έχει διάθεση, χρόνο , και ενδιαφέρον να τα ακούσει .
Επίσης πειραματισμοί ,μιμητισμός ,επικίνδυνες συμπεριφορές (χαρακτηριστικά της εφηβείας) εκδηλώνονται με μεγάλη ένταση στο διαδίκτυο
Γονείς 
1.Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους συνομιλίας με αγνώστους στο διαδίκτυο
2.Εκπαιδευστε τα παιδιά σας στην αρετή του μέτρου στο διαδίκτυο 
3.Δωστε το παράδειγμα σας ως οριοθετημένοι και σοβαροί χρήστες του διαδικτύου
4.Μίληστε με τα παιδιά σας για τα προβλήματα που τα απασχολούν. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου