15.5.17

ΕΔΕ για την περίεργη κλοπή ιατρικών μηχανημάτων στον Άγιο Σάββα

Έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό αξίας πάνω των 400.000 ευρώ
Ένα αρκετά περίεργο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο του «Άγιου Σάββα», καθώς άγνωστοι διέρρηξαν δύο κλινικές και έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα τεράστιας αξίας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες διέρρηξαν τη γαστρεντερολογική και την πνευμονολογική κλινική του πρώτου ορόφου του κεντρικού κτιρίου, ενώ φαίνεται ότι είχαν πλήρη εικόνα του χώρου.
Οι διαρρήκτες πήραν γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και άλλα εξαρτήματα και έφυγαν χωρίς πρόβλημα, και χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος, παρά τον όγκο των μηχανημάτων .
Στο σημείο βρίσκεται η σήμανση, ενώ δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν κάμερες στους χώρους του νοσοκομείου που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών.
Για πρωτόγνωρο περιστατικό κάνει λόγο ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου
Για πρωτόγνωρο περιστατικό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου Δημήτρης Ξυνόπουλος. «Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή… Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε ο κ. Ξυνόπουλος, πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια, με κλοπή συγκεκριμένων, πανάκριβων οργάνων από συγκεκριμένη εταιρεία. Τα όργανα κοστίζουν περίπου 400.000 ευρώ, (σ.σ μόνο από το γαστρεντερολογικό) και είναι εξειδικευμένα, τόνισε.
Τα ενδοσκόπια, εξήγησε, μπορούν να βγουν εύκολα, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λήγω του αύξοντος αριθμού που φέρουν.
Ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου δήλωσε ότι και κάμερες υπάρχουν και προσωπικό ασφαλείας, αλλά πιθανολόγησε ενδεχόμενο αντιπερισπασμού. «Την ώρα της κλοπής υπήρχε βλάβη στο υπόγειο του νοσοκόμου σε κάποιον αγωγό» παρατήρησε.
Ο κ. Ξυνόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η συλλογή οργάνων που εκλάπησαν χρειάστηκε χρόνια να συγκεντρωθεί, και εξαφανίστηκε μέσα σε μια ώρα. «Να δούμε ποσό κουράγιο έχουμε να το ξαναστήσουμε αυτό…» δήλωσε.
Εντολή για ΕΔΕ
Από το γαστρεντερολογικό και το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», μετά από παραβίαση στις πόρτες, έγινε η κλοπή των ιατρικών μηχανημάτων, που διαπιστώθηκε το πρωί από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα.
Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό.
Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου