16.5.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Διακοπή κυκλοφορίας στην Αριστομένους και στη Μακεδονίας

Στην οδό Αριστομένους βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο».

Από την ανάδοχο εταιρεία, επί της οδού Αριστομένους, θα γίνουν εργασίες μηχανικής απόξεσης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα, εκ νέου ασφαλτόστρωση, κατασκευή εγκαρσίων διελεύσεων δικτύων ηλεκτρομηχανολογικών και διαβάσεων πεζών, ενώ στην οδό Μακεδονίας θα υλοποιηθούν προβλεπόμενες από την μελέτη εργασίες.
Προκειμένου να ολοκληρωθούν σωστά και με ασφάλεια οι απαραίτητες εργασίες, κατόπιν αδείας του Δήμου Καλαμάτας, η ανάδοχος εταιρείας θα προχωρήσει τμηματικά στη διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Αριστομένους και Μακεδονίας, σύμφωνα με τις παρακάτω 3 φάσεις εργασιών :
ΑΠΟ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΕΩΣ
ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
1. Πρώτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Κωνσταντίνου, από την Τετάρτη 17/05/2017 έως τη Δευτέρα 22/05/2017.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς:
• Αριστομένους από Β. Όλγας έως Β. Κωνσταντίνου
• Β. Αμαλίας από Ανδρέα Σκιά έως Αριστομένους
• Δημοσθένους από Αριστομένους έως Ψαρών
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Β. Όλγας από Αριστομένους έως Ανδρέα Σκιά.
Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Ξενοφώντος και Β. Όλγας θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.
ΑΠΟ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2. Δεύτερη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Β. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από την Τρίτη 23/05/2017 έως το Σάββατο 27/05/2017.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς:
• Αριστομένους από Β. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας
• Σωκράτους από Αριστομένους έως Αριστοδήμου
• Σόλωνος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Β. Κωνσταντίνου έως Αριστοδήμου.
Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Σόλωνος και Β. Κωνσταντίνου θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.
ΑΠΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΩΣ ΤΗΝ ΨΑΡΩΝ
3. Τρίτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών, από τη Δευτέρα 29/05/2017 έως το Σάββατο 03/06/2017.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς:
• Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών
• Αριστομένους από Αριστοτέλους έως Μακεδονίας.
Επισημαίνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καθώς και θα τοποθετήσει τμηματικά, ανά στάδιο εργασιών, την κατάλληλη σήμανση σε όλες τις διασταυρώσεις, προκειμένου να ενημερώνονται οι οδηγοί για το κλείσιμο της οδού και την υποχρεωτική πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν.
Ανά στάδιο εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τους παράπλευρους δρόμους.
ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
4. Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Θα μεταβληθεί η διαδρομή της γραμμής 1 με κατεύθυνση προς Παραλία και θα διέρχεται μέσω των οδών Αριστομένους – Φραντζή – Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου.
• Η γραμμή 4 με κατεύθυνση προς κέντρο θα διέρχεται μέσω των οδών Φιλελλήνων – Αριστοτέλους – Φαρών – Β. Γεωργίου – Νέδοντος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου