23.5.17

Αυτός είναι ο ισλαμιστής βομβιστής που σκότωσε παιδιά και εφήβους στο Μάντσεστερ


Αυτός είναι ο βομβιστής που σκότωσε παιδιά και εφήβους στο Μάντσεστερ

Ταυτοποιήθηκε από την βρετανική αστυνομία ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που έβαψε στο αίμα το Μάντσεστερ σκοτώνοντας παιδιά και εφήβους που μόλις είχαν παρακολουθήσει συναυλία.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον 23χρονος Σαλμάν Αμπεντί (Salman Abedi, Βρετανό υπήκοο με καταγωγή από την Λιβύη.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μεγαλώσει στην περιοχή μαζί με τα τρία αδέλφια του.
Σημειώνεται ότι οι αρχές της περιοχής, αν και είχαν εντοπίσει τον ύποπτο σε βίντεο, απέφευγαν για ώρες να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του.
Η ίδια η Τερέζα Μέι είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο βομβιστής καμικάζι έχει ταυτοποιηθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει το όνομά του. Κάτι που δεν έπραξε ούτε το Ισλαμικό Κράτος όταν ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.
Η αστυνομία του Μάντσεστερ, απέφευγε για αρκετές ώρες να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του υπόπτου. Νωρίτερα η Τερέζα Μέι, δήλωσε πως ο βομβιστής έχει ταυτοποιηθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας, όμως το όνομά του δεν θα ανακοινωνόταν ακόμα καθώς οι έρευνες βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο.
"Έψαλλε Ισλαμικές προσευχές"
Δεν έπεσαν από τα σύννεφα οι γείτονες του μακελάρη στο Elsmore Road, όταν έμαθαν ότι είναι αυτός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με έναν από αυτούς εδώ και εβδομάδες η συμπεριφορά του ήταν περίεργη... Μάλιστα, τον άκουσαν να «ψάλλει Ισλαμικές προσευχές δυνατά στο δρόμο» έξω από το σπίτι του στα νότια της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το λεγόμενο “Ισλαμικό Κράτος” έχει αναλάβει ήδη την ευθύνη της επίθεσης με ανακοίνωσή του, χωρίς να κατονομάζει τον δράστη.
"Πριν από μερικούς μήνες, ο Σαλμάν έλεγε πολύ δυνατά το πρώτο kalma (Ισλαμική προσευχή) στο δρόμο. Έψαλλε στα αραβικά. Έλεγε πως υπάρχει μόνο ένας Θεός και ο προφήτης Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του" τόνισε ένας γείτονας του.
Οι αξιωματικοί της αστυνομία εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να καταλάβουν αν ο μακελάρης είχε επισκεφθεί την Αρένα πριν την χτυπήσει, για να είναι καλά προετοιμασμένος για το αιματοκύλησμα. Με αυτό τον τρόπο θέλουν επίσης να καταλάβουν αν πρόκειται για έναν ακόμη "μοναχικό λύκο" ή αν είχε συνεργάτες.
Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές στο Μάντσεστερ ότι ολόκληρη η οικογένεια εκτός από τους δύο μεγαλύτερους γιους επέστρεψε πρόσφατα στη Λιβύη.
Δεν έχει γίνει γνωστό το αν η οικογένεια του γνωρίζει ότι εκείνος φέρεται να είναι ο μακελάρης. Τραγική ειρωνεία; Η μικρή του αδελφή είναι 18 χρονών όσο δηάδή και το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα του, η Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ. Από τους 22 νεκρούς, έχουν αναγνωριστεί μόλις τρεις. Εκτός από την Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ, τραγικό θάνατο βρήκαν ο 26χρονος Τζον Άτκινσον και η 8χρονη  Σάφι Ρόουζ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου