18.5.17

Υπό βροχή διαδήλωσαν οι συνταξιούχοι - Πολιορκία από τα συνδικάτα το απόγευμα η Βουλή

Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας. Με σύνθημα «μία είναι η απάντηση, ξεσηκωμός, οργάνωση, αγώνας», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρουν, «θα εφαρμόσει την προσωπική διαφορά που θα φέρει περικοπές στις συντάξεις έως και 18%».
Από την πλατεία Κοτζιά ξεκίνησε το συλλαλητήριο των συνταξιούχων, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή.
Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές που φέρνει στις συντάξεις τους το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δ. Κουμπούρης, «βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα για ακόμη μια φορά, γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης είναι θανατηφόρα, κάνουν να μοιάζουν οι συντάξεις προνοιακά βοηθήματα».
Ο κ. Κουμπούρης πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «τις συντάξεις τις πληρώσαμε, δεν πληρώσαμε να παίρνουμε επιδόματα», συμπληρώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να είναι στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι τούς έχουν αφαιρέσει».
Οι συνταξιούχοι καλούν σήμερα στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση στην Ομόνοια μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, καθώς και σε συλλαλητήρια συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα στις 13 και 15 Ιουνίου.
Υπό πολιορκία από τα συνδικάτα η Βουλή την ώρα της ψηφοφορίας για τα μέτρα 4,9 δισ. ευρώ
Σε ασφυκτικό κλοιό συνδικάτων, επιστημονικών φορέων, εργαζομένων και συνταξιούχων θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα η Βουλή την ώρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα.
Μετά τη χθεσινή γενική 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τα συνδικάτα σήμερα δίνουν ραντεβού με δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε πλατεία Συντάγματος από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην πλατεία Ομονοίας από το ΠΑΜΕ.
Οι διοικήσεις των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μαζί με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν ένα βροντερό «παρών» στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή τους «στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων».'

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου