30.5.17

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Άλλο ένα μεγάλο έργο στην ευρύτερη περιοχη του δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ μετα το λύκειο Φιλιατρών, την ανακαίνιση του νοσοκομείου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, τον δρόμο ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΡΩΜΑΝΟΥ, τον βιολογικό Κοπανακιου και πολλά αλλά έργα, πήρε τον δρόμο του. Πρόκειται για την επισκευή του λιμενοβραχίονα της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ καθως οριστικοποιήθηκε ο προσωρινός μειοδότης του έργου στα γραφεία της διεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Μιλώντας με τον σύμβουλο της περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδημότη μας κ. Γιώργο ΜΠΑΚΟΥΡΟ που ήταν παρών στην διαδικασία ανάδειξης προσωρινού μειοδότη, τονισε ότι ανακηρύχθηκε η εταιρία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε. με ποσοστό έκπτωσης 51,01% δηλώνοντας ικανοποιημένος απο την θετική αυτή εξέλιξη του έργου. Πρόσθεσε ότι ειναι ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει με δική του ερώτηση στο περιφερειακό ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ το 2012 και για διάφορους λόγους υπήρξε μια καθυστέρηση, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Αποτελούσε εξάλλου και προσωπική επιθυμία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατουλη αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου όταν τέθηκε απο τον κ. ΜΠΑΚΟΥΡΟ. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο προσωρινός ανάδοχος οριστικοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ξεκινούν οι εργασίες που πρέπει να αποπερατωθούν εντός 180 ημερών. 
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Παράλληλα ο κ. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ μας μετέφερε την επιθυμία του ίδιου του περιφερειάρχη κ. Τατουλη να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα ο βιολογικός καθαρισμός των Γαργαλιάνων που απο το 2013 ήρθε στο περιφερειακό ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, καθως και  την συνέχιση του δρόμου  Ρωμανου-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ- παράκαμψη Φιλιατρών το οποίο είχε αναλάβει προσωπικά ο περιφερειάρχης. 
Τέλος ο κ.Μπακουρος εξήρε την πολύ καλή συνεργασία για τα έργα που υλοποιούνται διαχρονικά απο την περιφέρεια Πελοποννήσου απο το 2011 μέχρι σήμερα, με την δημοτική αρχή του δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ελπίζοντας μάλιστα στην καλή συνέχεια. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                            
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Τριφυλίας καθώς οι συνεδριάσεις στην Οικονομική επιτροπή είναι αρκετές το τεελυταίο διάστημα. Πιο αναλυτικά ομόφωνα, στη τελευταία της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε την απευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων Δ.Ε. Αυλώνος», προϋπολογισμού δαπάνης ποσού 3.200 ευρώ και την απευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων ΔΕ Αετού», προϋπολογισμού δαπάνης ποσού 6.676 ευρώ. Τα έργα είχαν συνολική έκπτωση 57%!
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης πάλι, ομόφωνα, οριστοκοποιήθηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων κατά της αριθ. 3/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας, για την αγωγή επαγγελματία της Κυπαρισσίας που αφορά την προμήθεια στο Δήμο ηλεκτρολογικού υλικού, τις χρονιές 2011 και 2012, μετά από προφορική εντολή των αιρετών του τότε Δήμου συνολικού ποσού 8.445 ευρώ. Στο Δ.Σ. της Πέμπτης πάντως εισάγεται άλλη μια ακόμα φορά η τροποποίηση προυπολογισμού. Λόγος πάντως στο Δ.Σ. Τριφυλίας θα γίνει για το έργο της εισόδου της Κυπαρισσίας το οποίο έχει ολοκληρωθεί αλλά η επικύρωση του έργου φέρεται να έγινε πρόσφατα από την Οικονομική επιτροπή..ΙΩΑΝ. ΜΠ.
                                          
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, επισκέφθηκε τον Διοικητή του Α.Τ. Φιλιατρών, προκειμένου να εκφράσει για άλλη μία φορά την αντίθεσή της, στο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος.
Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν ο κ. Αναστάσιος Πούλος, ο κ. Δημήτρης Σαρματζής, ο κ. Σαράντος Κουκούμης, ο κ. Βασίλης Παπαθεδοσίου, ο κ. Χαράλαμπος Καναλουπίτης, ο κ. Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος, η κα Ευανθία Παπαγεωργίου, ο κ. Γεώργιος Κωτσάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Σαρματζής.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη παραμονής των Αστυνομικών Τμημάτων της Τριφυλίας, καθώς τα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή αυξάνονται συνεχώς, με την κοινωνία του Δήμου να μην αισθάνεται ασφαλής. Το βασικό αίτημα του Δήμου και της κοινωνίας είναι η επάνδρωση και η στελέχωση των τμημάτων και της ισχυρής παρουσίας της αστυνομίας στο δρόμο.
Ο Διοικητής του Α.Τ.Φιλιατρών απάντησε ότι εμείς ακόμα αναμένουμε, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για το διάγραμμα και άλλες εξελίξεις.
Ο κ. Πούλος μίλησε για βαριές ευθύνες και χωρίς λογική, η κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Είμαστε εξοργισμένοι και φοβόμαστε για ανεξέλγκτες καταστάσεις.
Ο κ. Κουκούμης είπε ότι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και από την αρχή ζητούσαμε όχι να κλείσει αλλά να επανδρωθεί και να στελεχωθεί με όλα τα μέσα, ώστε το προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.
Ο κ. Δημήτρης Σαρματζής είπε ότι φαίνεται να ολοκληρώνεται το προμελετημένο έγκλημα κατά της Φιλιατρινής κοινωνίας και της Τριφυλίας και ακόμη έχουμε την απορία με τα δεδομένα της περιοχής, πως έμεινε χωρίς Αστυνομικό Τμήμα. Μίλησε για ποινικές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.
Ο Κώστας Σαρματζής τόνισε ότι δεν υπάρχει όμοια περίπτωση στην Ελλάδα, ενώ μίλησε για γελοία επιχειρήματα της κα. Κοζομπόλη και να μας απαντήση αν είναι συγκριτικό μας πλεονέκτημα να αναδειχθεί το ΚΕΓΕ Φιλιατρών και αν πρέπει να παραμείνει η Γεωργική Υπηρεσία στην Κυπαρισσία. Οι αδικίες που έχουν συμβεί κατά των Φιλιατρών είναι πάρα πολλές, εδώ και πολλά χρόνια. Με πληροφορίες από το filiatranet

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου