«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

18.5.17

Ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ με κάθε επισημότητα είναι πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αγγλίας.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ πολλών μηνών, είναι πλέον το νέο αφεντικό του συλλόγου της Championship ενώ όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση, θέση στην ομάδα θα έχουν οι Σωκράτης Κομινάκης και Γιάννης Βρέντζος. Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, χρέη προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θα έχει ο Νίκολας Ράνταλ, που αποδέχθηκε την πρόταση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

«Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε την Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στην κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αυτό που έχουμε επιτύχει στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία από τις πιο παλιές ομάδες της Αγγλίας και μία με περήφανη ιστορία στο εθνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα. Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά αυτές τις ένδοξες ημέρες. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το… κόκκαλο και αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι.

Θέλουμε να αναγεννήσουμε τις επιτυχίες της Φόρεστ και δεσμευόμαστε πως θα μείνουμε στην ομάδα για μεγάλο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια επαγγελματική διοίκηση και πάνω από όλα τους καλύτερους δυνατές ποδοσφαιριστές και το καλύτερο επιτελείο», κατέληξε.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η Σαμάνθα Γκόρντον θα παραμείνει στην ομάδα ως επικεφαλής των οικονομικών θεμάτων, ενώ ο Ντέιβιντ Κουκ (σσ. είχε παρόμοια θέση στην Etihad Airways) θα είναι ο επικεφαλής στο εμπορικό τμήμα.

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται παράλληλα ότι προπονητής της ομάδας θα μείνει ο Μαρκ Γουόρμπαρτον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοινώνει την απόκτηση των μετοχών από την κοινοπραξία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενός Έλληνα εφοπλιστή, επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ελλάδας, του Ολυμπιακού, και του Σωκράτη Κομινάκη, ενός Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή, που προηγουμένως διετέλεσε ανώτερο στέλεχος σε πολλές πολυεθνικές εταιρείες. Η ολοκλήρωση της αγοράς του 100% των μετοχών της ομάδας, προκύπτει και από τον έλεγχο της Football League στο επιχειρηματικό πλάνο που κατατέθηκε για την ομάδα. Η Football League διενήργησε ένα τεστ Ιδιοκτητών και Διευθυντών και κατέληξε ότι κανένα από τα πρόσωπα που σχετίζονται δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη δοκιμασία.

Οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μια αγγλική εταιρεία, τη NF Football Investments Ltd., για να παρέχει πλήρη διαφάνεια, όταν απέκτησαν τις μετοχές, που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια, Αλ Χασάουι από το Κουβέιτ.

Οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μια αγγλική εταιρεία, τη NF Football Investments Ltd., για να παρέχει πλήρη διαφάνεια, όταν απέκτησαν τις μετοχές, που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια, Αλ Χασάουι από το Κουβέιτ.

«Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε την Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στην κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαστε επίσης περήφανοι να ανακοινώσουμε την πρόσληψη του Νίκολας Ράνταλ, ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών δικηγόρων στην Αγγλία, στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Ο Νίκολας ξέρει την ποδοσφαιρική βιομηχανία όσο λίγο και έχει αποδεχθεί την πρόταση να έρθει στην ομάδα στο ρόλο του προέδρου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, και πλέον ο νέος μεγαλομέτοχος της Νότιγχαμ Φόρεστ, έχει στενούς δεσμούς με την Αγγλία. Φοίτησε σε λύκειο και Πανεπιστήμιο στην Αγγλία και άρχισε την επιτυχημένη του καριέρα στη διεθνή ναυτιλία στο Λονδίνο πριν αγοράσει τους πρωταθλητές Ελλάδας το 2010. Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925, είναι ο μεγαλύτερος και πιο πετυχημένος σύλλογος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει 44 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα Ελλάδας και 4 Σούπερ Καπ. Τερμάτισαν τη φετινή σεζόν ως πρωταθλητές για έβδομη συνεχόμενη φορά υπό την ηγεσία του Μαρινάκη. Υπό την ηγεσία του Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη στην ιστορία του: Σήμερα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις 25 κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Αυτό που έχουμε επιτύχει στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία από τις πιο παλιές ομάδες της Αγγλίας και μία με περήφανη ιστορία στο εθνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα. Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά αυτές τις ένδοξες ημέρες. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το… κόκκαλο και αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι.

Η ομάδα μας έχει κυριαρχήσει, έτσι γνωρίζουμε πώς να φέρουμε επιτυχίες στο ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει συνεχόμενους τίτλους με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Θέλουμε να αναγεννήσουμε τις επιτυχίες της Φόρεστ και δεσμευόμαστε πως θα μείνουμε στην ομάδα για μεγάλο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια επαγγελματική διοίκηση και πάνω από όλα τους καλύτερους δυνατές ποδοσφαιριστές και το καλύτερο επιτελείο. Η κυρίαρχη ομάδα μας θα είναι ο Νίκολας Ράνταλ ως Πρόεδρος, ο Ιωάννης Βρέντζος ως Διευθύνων Σύμβουλος, η Σαμάνθα Γκόρντον ως Οικονομική Διευθύντρια και ο Ντέιβιντ Κουκ ως Γενικός Εμπορικός Διευθυντής.

Επιπλέον, πιστεύουμε στον Μαρκ Γουόρμπαρτον και την ομάδα του ότι είναι οι σωστοί άνθρωποι που επιλέχθηκαν για να πάνε μπροστά τον σύλλογο εντός γηπέδου, ώστε να φέρουν εις πέρας το passing-game που αγαπούν οι οπαδοί και για το οποίο η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε διάσημη και φημίζεται σε όλο τον κόσμο. Θα παρέχουμε στον Μαρκ και την ομάδα του τον χρόνο και την υποστήριξη να χτίσουν εκ νέου την ομάδα και δημιουργήσουν τις συνθήκες για επιτυχία. Είμαι χαρούμενος να επιβεβαιώσω ότι έχουμε συμφωνήσει για ανανέωση για τον Φρανκ Μάκπαρλναντ ως αθλητικός διευθυντής. Οι παίκτες απέδωσαν περίφημα στο κρίσιμο ματς κόντρα στην Ίπσουιτς και στον τρόπο που ανταποκρίθηκαν στο σχέδιο παιχνιδιού του Μαρκ (σ.σ. Γουόρμπαρτον). Αλλά οι οπαδοί είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του συλλόγου: Σε αναγνώριση του εξαιρετικού ρόλου που έπαιξαν τις δύσκολες στιγμές, αποφασίσαμε να χαμηλώσουμε τις τιμές στα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν, προκειμένου να είναι σε τιμές που μπορούν να τις αντέξουν οι φίλοι της ομάδας. Είναι κρίσιμο για την ομάδα να ανταποδώσει στους οπαδούς σε μια προσπάθεια να επαναφέρουμε την επιτυχία.

Σε ένα ακόμα βήμα ώστε να τιμήσουμε το παρελθόν της Νότιγχαμ Φόρεστ, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πίσω όσους περισσότερους μπορούμε, κυρίως φυσικά πρώην ποδοσφαιριστές, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στο να χτιστεί η κληρονομιά της Φόρεστ. Αξίζουν το σεβασμό μας και θέλουμε να τους κάνουμε μέλος της προσπάθειάς μας να ξαναχτίσουμε αυτό τον εξαιρετικό σύλλογο».

Νέα φιλοσοφία

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα επιδιώξει να γίνει το μοντέλο ομάδας στην Αγγλία για τον οπαδό και τη συμμετοχή στην κοινότητα. Το νέο διοικητικό συμβόλαιο και η τεχνική ηγεσία θα δρομολογήσει δύο φιλόδοξες και χωρίς περιορισμούς πρωτοβουλίες αυτό το καλοκαίρι.

Πρώτον, επειδή το Νότιγχαμ και η περιοχή φιλοξενεί εξαιρετικά πανεπιστήμια, οι εκπρόσωποι των οπαδών και των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων θα κληθούν να συγκροτήσουν ένα συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου θα συμμετέχει τακτικά στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ως Παρατηρητής και θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές που θα συγκεντρώνονται μέσω των συναντήσεων του Συμβουλίου.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και αναγνωρίζοντας την κρίσιμη σημασία των νεαρών και πιθανών οπαδών για την ανάπτυξη του συλλόγου, η Νότιγχαμ Φόρεστ θα ξεκινήσει το Συμβούλιο Νεολαίας του Nottingham Forest, του οποίου ο πρόεδρος θα αντιπροσωπεύει τις απόψεις και τις προσδοκίες της νεολαίας του Νότιγχαμ στο συμβούλιο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο πρόεδρος του σωματείο, Νίκολας Ράνταλ, θα είναι υπεύθυνος για τις δύο πρωτοβουλίες και θα περιγράψει τις λεπτομέρειες πολύ πριν από την έναρξη της σεζόν 2017-18.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι: «Οι υποστηρικτές της Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν υπέροχοι σε μια δύσκολη εποχή και τώρα η ομάδα μου θέλει να ακουστούν οι φωνές τους και να συμπεριλάβουν τη γνώμη τους στη λήψη αποφάσεων. Αυτά τα φόρουμ θα το κάνουν αυτό για πρώτη φορά και με έναν ουσιαστικό τρόπο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου