20.5.17

Τα… στιγμιαία λάθη πληρώνονται! Πόσα θα πρέπει να δώσει ο Πασχάλης Αρβανιτίδης για να κλείσει η υπόθεση

Η υπόθεση της πραγματογνωμοσύνης που έδειξε ως πατέρα εξώγαμου τέκνου τον τραγουδιστή, Πασχάλη Αρβανιτίδη έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες την τελευταία δεκαετία.
Η σύζυγός του, Αλίκη έκανε δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο τα αποτελέσματα του τεστ πατρότητας που διενήργησε ο δικαστικός πραγματογνώμονας γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος.
Η δημοσιογράφος της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα», Ρούλα Κουσκουρή , συνάντησε τον κ. Πάγκαλο και της μίλησε γι’ αυτή τη δικαστική διαμάχη.
«Τα τεστ πατρότητας δεν μπορούν να νοθευτούν. Είναι ανάλυση του bar code του καθενός μας. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που είναι θετική η πατρότητα, δηλαδή αποδεικνύεται η πατρότητα για έναν άνθρωπο, δεδομένου ότι όλοι μας έχουμε μόνον ένα πατέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στο τελευταίο επεισόδιο της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του τραγουδιστή και του γενετιστή, ο Πασχάλης καταδικάστηκε για ψευδορκία.
«Για έναν χρόνο των επιθέσεων αυτών μέσω των ΜΜΕ, του ζευγαριού διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν τηλεφωνήματα στα οποία ζητούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τον αν έγιναν αδιαφανείς διαδικασίες. Τότε αναγκάστηκα να κάνω την πρώτη μήνυση-αγωγή 2008, ώστε να συνετιστεί η κ. Αρβανιτίδη. Συνολικά, έγιναν 5-6 αγωγές αλλά και 596 μηνύσεις! Όλα ευτυχώς κατέληξαν υπέρ εμού με αρκετούς μήνες τιμωρίας βεβαίως και για τους δυο. Θα πρέπει να σας πω ότι ο τραγουδιστής θα πληρώσει 120.000 ευρώ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος.
Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος ζήτησε κάποιες δηλώσεις από το ζευγάρι. Και οι δυο την παρέπεμψαν στον δικηγόρο τους, ο οποίος έστειλε στην εκπομπή μία γραπτή ανακοίνωση.
Η δήλωση της οικογένειας Αρβανιτίδη:
Στις 02/05/2017, εκδικάστηκε μετά από αναβολές το ποινικό σκέλος μιας παλαιότερης εκκρεμότητας του 2010, όταν δηλαδή δεν είχε κριθεί αμετάκλητα το θέμα της πατρότητας του τέκνου.
Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2010 ο Πασχάλης και η Αλίκη Αρβανιτίδη είχαν υποβάλει σε κλίμα έντονης ψυχικής φόρτισης, μία αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διατυπώνοντας αιτιάσεις και παράπονα για την διαδικασία διεξαγωγής της πραγματογνωμοσύνης περί της πατρότητας.
Οι αιτιάσεις αυτές δεν έγιναν δεκτές ως αληθείς και ικανές να οδηγήσουν σε επανάληψη της εξέτασης όπως ζητούσε σε όλα τα αστικά δικαστήρια της πατρότητας η οικογένεια Αρβανιτίδη.
Σε ότι αφορά την επιβληθείσα ποινή της 2ας Μαϊου 2017 σε βάρος του Πασχάλη Αρβανιτίδη αυτή μετετράπη σε χρηματική και θα καταβληθεί όπως επιβάλλεται στο δημόσιο ταμείο. Ασφαλώς η απόφαση είναι σεβαστή και δεσμευτική όπως κάθε δικαστική κρίση Για τη συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να σημειωθεί: α)υπήρξε αντίθετη εισαγγελική πρόταση για την απόφαση του Πασχάλη Αρβανιτίδη, β)υπήρξε έγγραφη δήλωση της πλευράς Αρβανιτίδη ότι δεν είχε με την αναφορά της το 2010, ως σκοπό να θίξει προσωπικά τον πραγματογνώμονα τον οποίο θεωρούσε και θεωρεί άξιο επιστήμονα κατάλληλο μάλιστα για να διενεργούσε τη ζητούμενη επανεξέταση.
Κατόπιν αυτών, ειδικά στις τρέχουσες γενικότερες συνθήκες η αναμόχλευση των ίδιων θεμάτων με αφορμή παλιές δικαστικές εκκρεμότητες σε οικογενειακής φύσεως υπόθεση δεν πιστεύουμε ότι προσφέρει καλές υπηρεσίες ούτε ωφελεί πραγματικά οιονδήποτε».


star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου