24.5.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ στις αρχές προκαλούν οι πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες μετά την επίθεση κατά ΑΤΜ τράπεζας στο Κοπανάκι καθώς και οι διαρρήξεις στη Κυπαρισσία και την ίδια περίπου χρονική περίοδο στην Ζαχάρω, αν και η Ελληνική Αστυνομία με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσει τους δράστες σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες το τελευταίο καιρό σε εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων. Το αν συνδέονται ή όχι οι εγκληματικές δράσεις στις περιοχές αυτές με εγκληματική ομάδα εκτιμάται ότι θα εξετάσουν οι αρχές προκειμένου να φέρουν τους δράστες στην Δικαιοσύνη.
ΤΟ ΑΤΜ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ
Σε ότι αφορά το περιστατικό στο Κοπανάκι οι δράστες φαίνεται ότι αφαίρεσαν 40.200 ευρώ που ήταν το περιεχόμενο στο εσωτερικό του μηχανήματος με τα χαρτονομίσματα που βρίσκονταν στο ΑΤΜ όπως υποστηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς. Οι δράστες στις 04:10 με μεθοδικό τρόπο πήγαν στο μηχάνημα αναλήψεων της Τράπεζας Πειραιώς που  βρισκόταν στην πρόσοψη του κρεοπωλείου «Καμπούκος» στο κέντρο του Κοπανακίου. Οι δράστες διοχέτευσαν αέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ, προκάλεσαν έκρηξη με αποτέλεσμα να αφαιρέσουν τις κασετίνες που περιείχαν χρήματα, προκαλώντας όμως σημαντικές υλικές ζημιές στο κρεοπωλείο στο οποίο στεγαζόταν το ΑΤΜ.
ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩ
Την ίδια ώρα πάντως που η παρουσία Αστυνομικών τμημάτων απαιτείται στην περιοχή της Τριφυλίας οι δράστες χτυπούν ακόμα και τα περίπτερα στο κέντρο της Κυπαρισσίας ! Η διάρρηξη σημειώθηκε στο περίπτερο 45χρονης που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας και εντελώς συμπτωματικά στην κεντρική λεωφόρο απέναντι από μάλιστα από την τράπεζα Πειραιώς. Η διάρρηξη επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από την ιδιοκτήτρια καθώς βρήκε παραβιασμένη την κεντρική πόρτα του περιπτέρου. Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται ότι κουβάλησαν τσιγάρα διαφόρων εταιριών με συνολική αξία στα  15.000 ευρώ ενώ έβαλαν και χέρι στο ταμείο γεμάτο με κέρματα. 
Θύμα θρασύτατων διαρρηκτών έπεσε περιπτεράς στην περιοχή της Ζαχάρως. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστου δράστη. Τα ξημερώματα της Τρίτης 23ης Μαΐου, παραβίασε περίπτερο και αφαίρεσε συσκευασίες καπνού και τσιγάρα, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Γ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ δημοσιευμά μας από τον Απρίλιο ότι το μεγάλο στοίχημα για την Πελοπόννησο τώρα είναι να δημοπρατηθεί εντός του 2017, ο αυτοκινητόδρομος Καλό Νερό – Τσακώνα δεδομένου ότι αποτελεί πλάνο του Υπουργείου Υποδομών. Μάλιστα υπέρ του έργου εκτός από τους Δήμους έχει εκφραστεί θετικά τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης όπως και σε δηλώσεις του στο kyparissianews.com το Πάσχα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας σε όλες τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα και Πύργο.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αρχικά προοπτική ένταξης στο ΕΣΠΑ εντούτοις οι μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί αποδεικνύουν σύμφνα με τη Διαχειριστική αρχή ότι το
έργο εμφανίζει επιτέλους μελετητική ωριμότητα. Στόχος είναι τώρα να αντληθούν πόροι από άλλα ευρωπαικά χρηματοδοτικά εργαλεία ενώ η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού συμπίπτει με την διεύρυνση των διευρωπαικών δικτύων στην Δυτική Ελλάδα. Οι μελέτες θα επικαιροποιηθούν από την κοινοπραξία Μορέας ενώ δεν αποκλείεται το έργο να κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρηση και διόδια στο Κοπανάκι όπως ήταν παλιότερη πρόταση. Υπέρ του έργου επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του kalamatanews.gr που επικαλείται πηγές στο αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί και ο Μεσσήνιος υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος που διαρκώς ενημερώνεται για τις ανάγκες της Μεσσηνίας σε υποδομές..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ένας ευλογημένος τόπος αγροτικής παραγωγής. Τη χρονική περίοδο αυτή της παραγωγής σε εξέλιξη των κηπευτικών και του καρπουζιού ας σκεφτούμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Ο Δήμος κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσφοράς και διανομής της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής τους. Με τη γενναιόδωρη συμβολή τους μπορούν να ωφεληθούν των ποιοτικών εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων μας (τομάτες, κολοκύθια, φασολάκια, μελιτζάνες, καρπούζι) οικογένειες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία σε όλη τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου μας. Το έτος 2016 ωφελήθηκαν 100 οικογένειες από την ευγενική προσφορά των παραγωγών της Τριφυλίας. Μπορούμε να πάρουμε τα προϊόντα από το χωράφι όταν μας ειδοποιήσετε.
Σκεφτείτε όπως τονίζει ότι και η πιο μικρή ποσότητα μπορεί να αποτελέσει το ημερήσιο γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας μιας οικογένειας, ενώ συγχρόνως μειώνετε τη σπατάλη του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα, μέσω της αξιοποίησης της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας επεκτείνουμε με τόλμη, κοινωνική ευαισθησία και αγάπη στους συνανθρώπους μας το δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς στο Δήμο μας. τηλ. επικοινωνίας 2761360033 /6948258958 κ. Στυλιανού Φωτεινή

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου