18.5.17

ΕΡΕΥΝΑ - Εξυπνότεροι όσοι κοιμούνται τα ξημερώματα – Και αυτοί που αντιστέκονται στο ξυπνητήρι

Κοιμάστε αργά και ξυπνάτε αργά; Μην νιώθετε άσχημα, καθώς φαίνεται πως μπορεί να είστε πιο έξυπνοι, σύμφωνα με έρευνα.
Επιστήμονες διαπίστωσαν πως το να μην σηκώνεται κάποιος από το κρεβάτι το πρωί συνδέεται με την δημιουργικότητα και τη νοημοσύνη.
Η μελέτη «Γιατί οι κουκουβάγιες είναι πιο έξυπνες» έδειξε πως οι ευφυείς άνθρωποι είναι σε θέση να πατήσουν το κουμπί αναβολής, με άλλα λόγια είναι πιο ικανοί να προσαρμοστούν στη σύγχρονη ζωή.
Η μελέτη σημειώνει: «Οι άνθρωποι βασίζονται στην όραση για να κατευθυνθούν, αλλά σε αντίθεση με τα νυκτερινά είδη δεν μπορούν να δουν στο σκοτάδι ή με λίγο φωτισμό. Οι πρόγονοί μας δεν είχαν κατά την διάρκεια της νύχτας και μέχρι να ανακαλύψουν την φωτιά. Οποιοσδήποτε στο περιβάλλον των προγόνων μας μέχρι και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μπορούσε να γίνει θήραμα. Επομένως είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως οι πρόγονοί μας αυξήθηκαν σηκωνόντουσαν την αυγή και πήγαιναν για ύπνο το σούρουπο».
«Αν μπορούμε να ακούσουμε το σώμα μας και τις ανάγκες του, αντί για τους σκληρούς και γρήγορους κανόνες των ρολογιών, πιθανότατα είμαστε ανεξάρτητοι στοχαστές», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Για να το διαπιστώσουν αυτό οι ερευνητές ζήτησαν να μάθουν από 130 μαθητές τις συνήθειες του ύπνου τους.
Το συμπέρασμα που κατέληξαν ήταν πως «τα πιο ευφυή άτομα είναι πιο πιθανό να είναι νυχτερινοί τύποι», να είναι ξύπνιοι τα ξημερώματα και να κοιμούνται τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου