29.5.17

Το αντίο του Κυριάκου - Ο πολιτικός κόσμος για τον Κ. Μητσοτάκη

Με λίγα λόγια, λόγια ευγνωμοσύνης και αγάπης, και μία φωτογραφία από τις παιδικές του αναμνήσεις αποχαιρετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα.
«Σε ευχαριστώ για όλα» έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ανεβάζοντας μία φωτογραφία από τα παιδικά του χρόνια μαζί με τον πατέρα του...Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκφράζουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου:
Ν. Βούτσης: Από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής.
Στη δήλωσή του ο Νίκος Βούτσης αναφέρει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.
»Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε.»

Δ. Τζανακόπουλος: «Λυπηρό γεγονός» χαρακτηρίζει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 Κ. Χατζηδάκης: «Πάντα φιλελεύθερος. Πάντα ψύχραιμος. Πάντα απέναντι στη δημαγωγία. Μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε Μητσοτάκη!», έγραψε στο twitter o αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.
Αδ. Γεωργιάδης: «Ένας σπουδαίος έφυγε. Η Ελλάς θα ήταν καλύτερη χώρα εάν τον είχε ακούσει περισσότερο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter.
  Β. Λεβέντης: 
Τη θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «παλαίμαχο της πολιτικής», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
«Μια πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια», πρόσθεσε.

Δ. Κουτσούμπας: 
Τα συλλυπητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον θάνατο του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ...
 
Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε ο
Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή, αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας.
«Στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του και βαθιά αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του στην πολιτική μου διαδρομή και στη διαμόρφωση των αρχών της και μοιράζομαι τα ανθρώπινα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτόν τον αποχωρισμό με τον Κυριάκο, την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τις οικογένειες τους» πρόσθεσε ο Επίτροπος, καταλήγοντας: 
«Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ελληνική ιστορία έχει κατατάξει στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών».
 «Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.
Αναφέρει:
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος Πολιτικός Ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του Τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης.
Αιωνία η μνήμη του»...
 
Δήλωση της Φώφης Γεννηματά 

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννημάτα.
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» έγραψε η κ. Γεννηματά στην ανακοίνωσή της.
 «Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά»...

Με μια ανάρτηση στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης. Τα συλλυπητήριά μου σε οικογένεια και φίλους» αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης...
 
 
Αντώνης Χαζάπης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου