13.5.17

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μοτοσικλετιστών για ΦΠΑ - διόδια

Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή και της 14ης Πανελλήνιας Ημέρας Μοτοσικλέτας. 
Οι μοτοσικλετιστές από Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, αλλά και άλλες περιοχές, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο, και διασχίζοντας τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία και Διοικητηρίου, κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους.
«Διαμαρτυρόμαστε για τον άδικο ΦΠΑ 24% που υπάρχει στο κράνος το οποίο αφορά τις ζωές μας, ενώ σε πολλά κράτη της Ευρώπης αυτό είναι μηδενικό.
Επίσης διαμαρτυρόμαστε για το άδικο των διοδίων, καθώς το αυτοκίνητο που πληρώνει 3,60 ευρώ δεν γίνεται να κοστολογείται και η μοτοσικλέτα με 3,10 ευρώ», επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Νίκος Χριστοφής.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι λάθος η χρήση της μοτοσικλέτας από μεγάλες ηλικίες και πρόσθεσε «όσο πιο μικρότερες οι ηλικίες, τόσο πιο ‘’νόμιμοι’’. Εμείς θέλουμε νομιμοποιημένους δικυκλιστές και είναι λογικό».
Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των μοτοσικλετιστών, είχε χθες συνάντηση με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να της μεταφέρουν τα αιτήματά τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου