16.5.17

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης  αποφάσισενα συμμετέχει στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 17 Μαΐου στην Πλατεία 23ης Μαρτίου  στις 10 πμ.
Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας .
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρω περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεια αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.
Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.
Και όλα αυτά προστίθονται στις πλάτες του μικρομεσαίου αγρότη που δίνει τη μάχη της επιβίωσης καθημερίνα απενάντι και στα τοπικά προβλήματα:
-το αδρευτίκο συστήμα του κάμπου Μεσσήνης ειναι κατεστραμένο απο τις περσύνες πλημμύρες με αποτελέσμα οι παραγώγοι να μην εχούν νερό και να μην μπορούν να καλλιέργησουν, με την υπηρεσία του ΓΟΕΒ να δείχνει ανίκανη να δώσει λύση στο πρόβλημα.
-η πατάτα πωλείται σε εξευτελίστικη τίμη με τους χονδρέμπορους να εκβιάζουν τους παραγώγους εισάγωντας τόνους πατάτας σε πόλυ χαμήλες τιμές
-ο ΕΛΓΑ προκάλει με τη στάση του τον αγρότη,όχι μόνο καθυστερήσε να κάνει εκτίμηση στις ζήμιες αλλά ζητάει και «μαρτύρες» που θα βεβαιώνουν την υπάρξη της καλλιέργειας σε μονοέτη σοδειές δηλώμενες κανονικά στο ΟΣΔΕ και ασφαλισμένες στον ίδιο τον ΕΛΓΑ.
Την πορεία του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που είναι οι αντίπαλοί μας, δεν θα την αποδεχτούμε. Κολίγοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!
Η πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάη, ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - κουαρτέτου που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή, είναι και δική μας υπόθεση. Με τα δικά μας πανό, τις δικές μας σημαίες, τα δικά μας αιτήματα, παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος σε όλη τη χώρα.
Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου