«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

17.5.17

ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΟΔΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ...

ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΆΖΙΑ σημαία φέτος παραμένουν οι παραλίες της Τριφυλίας, παρά την πρόθεση του Δήμου να προβάλει ανεπιτυχώς ως ...τουριστική την περιοχή μέσα από τουριστικούς οδηγούς, συμμετοχές σε εκθέσεις με πληρωμένα τα οδοιπορικά και διαμονή με αποζημίωση των αιρετών, αγνοώντας ότι τουρισμός με ημίμετρα δεν υφίσταται...
Άνθρωποι του τουρισμού γνωρίζουν ότι τις διανυκτερεύσεις, την διαμονή και εμπειρία των τουριστών αποκομίζουν μόνο όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο λαμβάνοντας ιδιωτική πρωτοβουλία για συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στο περίπτερο της περιφέρειας Πελοποννήσου προτιμούν να προωθήσουν το τουριστικό προιόν με γνώστες του τουρισμού που γνωρίζουν ξένες γλώσσες χωρίς να κάνουν απλά και μόνο δημόσιες σχέσεις..
Η προικισμένη Τριφυλία που διαθέτει δαντελωτές παραλίες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες 6 περιοχές που βραβεύτηκαν λόγω υποδομών, αλλά κυρίως προσφέρει συνολική εμπειρία στον επισκέπτη, δυστυχώς δεν έχει προβληθεί όσο αξίζει. Με τις συνδυαστικές υποδομές που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των τουριστών, καθώς μεγάλο μέρος επισκεπτών προέρχεται από την εγχώρια αγορά. Η Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Αη Λαγούδη και το Καλονερό λόγω του Κυπαρισσιακού κόλπου, αποτελούσε στο παρελθόν σύμβολο αξιοπιστίας και σήμα κατατεθέν για την περιοχή καθώς και μόνο η προβολή των παραλιών πανελλαδικά αποτελεί μια ανέξοδη διαφήμιση για τον τόπο μας. Άντε και του χρόνου...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                         
ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ οι εκδηλώσεις εορτασμού για τον τοπικό Άγιο Αθανάσιο τόσο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία, όσο και στους Χριστιάνους. Στο Μητροπολιτικό Ναό το βράδυ της Τρίτης τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και στην πλατεία της πόλης όπου έγινε δέηση/
Την Τετάρτη το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χριστιανούπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου, μετά του Ιερού Κλήρου ενώ ακολούθησε Θείο Κήρυγμα για τη ζωή και τη δράση του Αγίου. Η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας διεξήχθη στους δρόμους της Χριστιανούπολης συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών με προορισμό τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Στις εορταστικε΄ς εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Ελένη Αλειφέρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης, κ. Μπάμπης Αλεξόπουλος, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, αιρετοί όπως και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. 
 
 ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                                ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΚΤΕΣ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ σχεδόν η παραλία του Αη Λαγούδη από τα φύκια προκειμένου να υποδεχτεί τους επισκέπτες για την θερινή περίοδο. Σε εξέλιξη είναι επίσης το έργο για την πεζοδρόμηση και φωτισμό της περιοχής στην παραλία.
Να σημειώσουμε ότι ο καθαρισμός έγινε με την αρωγή του Δήμου Τριφυλίας που συμμετέχει στην εργολαβία καθαρισμού των ακτών που υλοποιεί η Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας προκειμένου το καλοκαίρι να είναι καθαρές αρκετές ακτές....Να περιμένουμε τώρα να καθαριστεί και η παραλική περιοχή από το Κάμπινγκ ως το αλιευτικό καταφύγιο..
ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου