14.5.17

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ! Τι φέρνουν οι φόροι και η απορρόφηση των περιουσιών

Από τη Δευτέρα θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα 140 προαπαιτούμενα που θα φέρουν νέα βάρη στην πλάτη του ελληνικού λαού, ύψους 4,5 δισ. ευρώ. 
Η συζήτηση θα γίνει αρχικά στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και εν συνεχεία στην ολομέλεια για να ψηφιστεί τελικά το νομοσχέδιο την Πέμπτη το βράδυ, όπου αναμένεται να κερδίσει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το τέταρτο όμως, αυτό μνημόνιο, και η επιβάρυνση άλλων 4,5 δισ. ευρώ στους Έλληνες που ήδη έχουν φτωχοποιηθεί  από τις προηγούμενες επαναλαμβανόμενες επιβαρύνσεις και αφαιμάξεις, έρχεται να επιβεβαιώσει τον Αριστοτέλη ότι οι δανειστές μας και οι υπηρετούντες τους ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους.

Ο Αριστοτέλης στο έργο του ΠΟΛΙΤΙΚΑ ανέφερε χαρακτηριστικά:
«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….»


Π.Ζ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου