23.5.17

Νεκρή χελώνα στη Μαγνησία,δολοφονημένη φώκια στη Σάμο

Την εποχή που αρχίζει η ωοτοκία, μία θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου, στη θαλάσσια περιοχή “Λόγγος” Δημητριάδας Ν. Αγχιάλου.
Από το Λιμεναρχείο Βόλου, ενημερώθηκε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, για την υγειονομική ταφή της θαλάσσιας χελώνας.

Μία νεκρή μεσογειακή φώκια, με εμφανή σημάδια δολοφονίας από κυνηγετικό όπλο, εντοπίστηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»  να επιπλέει νεκρή στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου, αλλά λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, τελικά εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η φώκια έφερε σημάδια από πολλαπλές βολές με κυνηγετικό όπλο στη ράχη της. Με βάση τη φορά που είχαν τα σκάγια, εκτιμάται ότι η φώκια δέχτηκε τις βολές κατά την προσπάθειά της να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, έφερε εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι.
Εκτιμάται ότι η φώκια δολοφονήθηκε 24-36 ώρες πριν από τον εντοπισμό της και σύμφωνα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες εκείνων των ημερών, εκτιμάται ότι η θανάτωση έγινε στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου ή ανατολικά των Φούρνων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου