«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

22.5.17

ΦΩΤΟ - Αγώνες Αρχαίου Πένταθλου στο Στάδιο – Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 οι Αγώνες Αρχαίου Πένταθλου στο Στάδιο – Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης και η Ολυμπιάδα Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στους αγώνες έλαβαν μέρος 250 αθλητές από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Ηλεία, τη Λακωνία, την Κορινθία αλλά και την Βηρυτό του Λιβάνου. Οι μικροί αθλητές πριν την είσοδο στο Στάδιο, ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλη της αρχαιότητας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η παρέλαση περιμετρικά του Σταδίου υπό τον ρυθμό του τυμπάνου και την καθοδήγηση των ιερειών. Το τελετουργικό περιελάμβανε την παράταξη των αγωνιζoμένων ως εκπρόσωπων της πόλης τους, την ανάγνωση του όρκου του αθλητή και του όρκου των κριτών.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Αντιδήμαρχο Μεσσήνης κ. Χριστόπουλο, τον εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Φριτζήλα, την αντιπρόεδρο της Ολυμπιάδας κα. Χατζηπαναγιώτου και τον πρόεδρο του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου κ. Βινατσέλα.
Χαιρετισμό απέστειλε και ο καθηγητής αρχαιολογίας κ. Θέμελης, ο άνθρωπος που έφερε στην επιφάνεια, ανέδειξε και αναγέννησε την Αρχαία Μεσσήνη ενώ την έναρξη των αγώνων κήρυξε με κάθε επισημότητα η Περιφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Αλειφέρη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι πραγματοποιήθηκε η παράλληλη διεξαγωγή τεσσάρων αγωνισμάτων (Δρόμος, Άλμα χωρίς φόρα, Ακοντισμός, Δίσκος) με την κυκλική συμμετοχή όλων των αθλητών. Το άλμα, ο ακοντισμός και ο δίσκος διεξήχθησαν εντός του σταδίου ενώ ο δρόμος 187μ περιμετρικά του εξωτερικού χώρου.
Αθλητές της εθνικής ομάδας πάλης με την καθοδήγηση του προπονητή τους αναβίωσαν το αγώνισμα εντός της αρχαίας παλαίστρας, ενώ ακολούθησαν εντυπωσιακές επιδείξεις πάλης εντός του Σταδίου τόσο από αθλητές της Εθνικής ομάδας όσο και από νεαρούς αθλητές του τοπικού συλλόγου Αριστόδημος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των νεαρών αθλητών με κότινους και αναμνηστικά διπλώματα.πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου