14.5.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
@ΚΑΛΗ εβδομάδα φίλοι αναγνώστες. Εβδομάδα 4ου μνημονίου που θα ψηφιστεί από την Βουλή με κόκκινες, γαλάζιες και πράσινες βούλες. Σε μια χώρα που αποτελεί πείραμα με αποτυχημένα προγράμματα το τυρί με την φάκα του χρέους φαντάζει όνειρο μακρινό. Στα τοπικά όμως θέματα η φάκα είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση..κάνει κόλυβα με τις πλάτες της περιφέρειας. Όσο η ιδιωτική πρωτοβουλία υπάρχει, τόσο περισσότερο θα σώζει ένα τόπο γεμάτο ιστορία..
@Η ΠΟΛΤΙΚΗ σπέκουλα με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Με τις ορδές πολιτικάντηδων γυρολόγων από κόμματα που τάχα ενημερώνονται για τα προβλήματα του ιδρύματος, αλλά όταν έγιναν κινητοποιήσεις ήταν άφαντοι στα χλιδάτα γραφεία τους. Διότι το είχαμε γράψει πριν συμβεί το..επεισόδιο με τους ασθενείς στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Η αγωνία και ο ιδρώτας των εργαζομένων με παροχή υγείας στους πολίτες δεν αναπληρώνεται. Κυρίως όμως γιατί οι πολιτικάντηδες αγνοούν ότι είναι Νοσοκομείο δωρεών με παροχές ακόμα και από τοπικούς φορείς. Που ήταν άραγε όταν είχε ελλείψεις; Που ήταν όταν συγχωνεύτηκε ο οργανισμός λειτουργίας του; 
@ΙΔΙΩΤΙΚΗ πρωτοβουλία δεν είναι μόνο το ΣΔΙΤ. Όπως τα φούμαρα που είχαμε ακούσει για το οικόπεδο της περιφέρειας στην βόρεια πλευρά του Δημαρχείου Κυπαρισσίας που προοριζόταν για Διοικητήριο. Αλλά δεν έγινε ποτέ και λίγο έλειψε να το...χάσουν. Οι δυνάμεις των ιδιωτών κράτησαν όρθια την ιστορική πόλη. Κάνοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας παρά την κρίση. Προτείνοντας λύσεις για για υποδομές. Προσφέροντας όπως οι φοιτητές μας δωρεάν μελέτες που ποτέ δεν αποδέχτηκε η τοπική αυτοδιοίκηση. Να τα λέμε έξω από τα δόντια...
@ΧΑΡΗ στους ιδιώτες η πόλη διατηρείται καθαρή και τους επαγγελματίες. Χάρη στους εμπόρους φωτίστηκε η πόλη με τα καταστήματα. Χάρη σε συλλόγους έγινε όμορφη η Άνω Πόλη που αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης. Κι ας μην προσφέρουν οι χαρτογιακάδες το ελάχιστο. Όπως την μελέτη ανάπλασης που θα συζητηθεί πάλι στις εκλογές...Τα καλντερίμια αναδείχτηκαν έστω από το πρόσφατο ποδηλατικό αγώνα. Που ο Δήμος ως διοργανωτής δεν πλήρωσε ούτε καν τα έπαθλα των νικητών όπως έλεγε η προκήρυξη...
@ΘΕΤΙΚΟ όμως είναι ότι ο Δήμος ακολουθεί. Με το ζόρι. Μετά από αναφορές 2 χρόνια τώρα στο Δ.Σ. Τριφυλίας. Για το έργο ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη από τον Αη Λαγούδη μαζί με στύλους φωτισμούς. Αφού ο προηγούμενος εργολάβος εξαφανίστηκε. Το έργο πεζοδρόμησης θα αποτελέσει χώρο περιπάτου καθώς στη περιοχή από φέτος θα λειτουργήσει το τουριστικό περίπτερο. Αλλά ας φτιαχτούν όλα τα πεζοδρόμια στην παραλιακή ζώνη...
@ΣΤΙΣ 7 Ιουνίου θα γίνει η δημοπράτηση του τουριστικού ξενώνα Γαργαλιάνων, ενώ στις 682.000 ευρώ ανέρχεται η δαπάνη ανακατασκευής. Τα θετικά παρά την κρίση θα τα λέμε από την πλευρά της αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για δημοτικές εγκαταστάσεις που σάπιζαν χρόνια τώρα. Να δούμε κι άλλες πρωτοβουλίες...
@ΣΤΟ τελικό στάδιο για την πλήρη λειτουργία του εφόσον όμως προχωρήσει το έργο άδρευσης προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες  αγροτικής παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών, προσδιορίζοντας μια υποδομή που εδώ και χρόνια περίμεναν οι κάτοικοι, αποτελεί το Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη.Το έργο βέβαια ανήκει στην αρμοδιότητα του ΥΠΑΑΤ και της περιφέρειας αλλά ο Δήμος ήθελε να εγκαινιάσει  το «τάπωμα» πάνω από τον ταμιευτήρα του φράγματος. 
@Έτσι για να αποδώσιε την σημασία του έργου ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook, φωτογραφίες από το..τάπωμα,  τονίζοντας ότι : «Μια πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για το Δήμο Τριφυλίας. Μια νέα λίμνη γεννιέται. Σήμερα κλείσαμε τον ταμιευτήρα του νερού στο φράγμα των Χριστιάνων. Τομεακό Έργο του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, που ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση έπειτα από 9 χρόνια σκληρής δουλειάς. Περιμένουμε τώρα και τα δίκτυα άρδευσης». 
@Σύμφωνα με τα αρχικά στάδια ολοκλήρωσης του έργου οι εργασίες αφορούσαν: 
1) Την κατασκευή του φράγματος συνολικού μήκους στη στέψη 246 μ. και όγκου αναχώματος περίπου 370.000 μ3, ενώ ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος είναι 7,81 εκατ.μ3. Το φράγμα κατασκευάστηκε με διατομή ομοιογενή από σκληρό κυλινδρούμενο ανάχωμα και είναι ύψους 45 μέτρων από το φυσικό έδαφος β
2) Την παραλλαγή της επαρχιακής οδού Φιλιατρών – Χριστιανούπολης, η οποία διέρχεται από τη στέψη του φράγματος, καθόσον η υφιστάμενη οδός θα κατακλυσθεί από τα νερά του ταμιευτήρα 
3) Τον Αγωγό Μεταφοράς του ύδατος στην κατανάλωση, με αφετηρία την περιοχή του φράγματος και προορισμός στις θέσεις απόληψης του ύδατος, για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής Φιλιατρών... Πάντως ένα ακόμα επικοινωνιακό τρίκ του Δημάρχου με έργο που κύρια ευθύνης κατασκευής είχαν άλλοι φορείς δεν το αποφύγαμε.

                           ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΣΟΒΑΡΕΣ αν δεν ανατραπεί η απόφαση θα είναι οι επιπτώσεις για  15.000 συμβασιούχοι στους δήμους της χώρας, από τους οποίους 127 στην Μεσσηνία (44 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Δήμο Καλαμάτα, 22 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Μεσσήνης, 22 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, 25 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Τριφυλίας, 9 στο Δήμο Οιχαλίας και 5 στο Δήμο Δυτικής Μάνης), δεδομένου ότι η ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (οκτάμηνα).
ΜΕ βάση τις νέες εξελίξεις ότι οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση φαίνεται να πληρώνουν ακριβά τους αδέξιους χειρισμούς της κεντρικής εξουσίας, η οποία, ενώ γνώριζε ότι το σύνταγμα απαγορεύει ρητά τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων, αποφάσισε να τις παρατείνει για ακόμη έναν χρόνο.
Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία μάλιστα ήταν ομόφωνη, δείχνει ότι η κεντρική εξουσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων εργαζομένων, που θα μείνουν άνεργοι. Ζήτημα ανακύπτει για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, αφού απαγορεύεται η πληρωμή τους για όσο χρόνο κρίνεται ότι οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν παράνομα, ενώ εμποδίζεται και η μονιμοποίησή τους. Την ίδια ώρα οι δήμοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της καθαριότητας.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο την Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Μαρία Αθανασοπούλου, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές. 
Επιμέλεια ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Ο Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

 ΤΟΥ κ. Δημήτρη Μητρόπουλου επίτιμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.


Θέλω μέσω της Ιστοσελίδας σου, να συγχαρώ τον Συμπατριώτη μας και Καταξιωμένο διανοητή του πνεύματος , από το Μύρο Τριφυλίας, π.Σχολικό Σύμβουλο και π.Πρόεδρο της¨Ενωσης Ελλήνων Συγγραφέων, Κύριο Στάθη Παρασκευόπουλο ,για το νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε, με τον τίτλο [Με τη καρδιά και με την Πένα ].
Ο Αγαπητός σε όλους Στάθης έχει εκδώσει Εβδομήντα ¨Εξι [76] ενδιαφέροντα βιβλία, Κοινωνικού,Ανθρωπιστικού και Πολιτιστικού Περιεχομένου. Το νεοεκδοθέν περιλαμβάνει [1056] σελίδες και αναλύει με σαφήνεια και πληρότητα , Τριακόσια είκοσι πέντε {325]διαφορετικά θέματα, που είχαν δημοσιευτεί σε εφημερίδες , περιοδικά και άλλα έντυπα τα τελευταία χρόνια. Εντυπωσιακά εκφραστικά, και λογοτεχνικά είναι τα λόγια του αυτοβιογραφικού του με την περιγραφή της ζωής του , στην παιδική ηλικία και συγκινούν τον Αναγνώστη …[Η πρώτη μου ανάσα ήταν θρούμπη και ρίγανη, των πουλιών το κελάδημα, η πρώτη μου μουσική. Πρωτανοίγοντας τα μάτια μου είδα τα αγριολούλουδα. Τα νόμισα μάτια του Θεού .Μου χαμογελούσαν και μοσχομύριζαν .
 Στον ¨Αι Λιά το ξωκλήσι που όλους και όλους δεν μας χωρούσε, του θεού το μεγαλείο τόνιωσα τρανό. Εκεί έμαθα και να τον δοξολογώ. Μικρά και ταπεινά τα έργα μου,Φύλαξα ήμερα και άκακα πρόβατα και ανυπότακτα κατσίκια, Τάισα κότες και κοκόρια, καβαλίκεψα άλογα , όργωσα με τα μουλάρια που τραβούσαν τ’ αλέτρι του Ησιόδου. Πούλησα ξύλα για να ζήσω και να μορφωθώ…] Με τα λόγια του αυτά εκφράζει την ταπεινότητά του και τον αυτοσεβασμό του και τον καταξιώνουν στη συνείδηση όλων. Προσωπικά με συγκίνησαν, γιατί θυμήθηκα την δική μου ζωή στο απέναντι χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα, το Αρτίκι..
¨Ο Στάθης είναι απλός και ταπεινός , ως Ανθρωπος . Ποτέ δεν προέβαλε τον εαυτό του, όμως οι αρετές του αυτές, τον οδήγησαν σε μονοπάτια φωτεινά και γεμάτα ευωδίες. Η ευγένεια της Ψυχής του εμφανίζεται σαν γλυκειά χάρη , απλωμένη στο προσωπό του και εκδηλώνεται με αγνό συναίσθημα ακατάληπτης λεπτότητας. Από τα χείλη του εξέρχεται καλωσύνη , η δε καρδιά του είναι γεμάτη σύνεση και γνώση. Η ζωή του με την Αξιαγάπητη Σύζυγό του Κάκια, επίσης Εκπαιδευτικό , τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους είναι Δημιουργική, γεμάτη αρμονία, η δε ψυχική τους ωραιότητα μένει αγέραστη στο διηνεκές. Αγαπητέ Στάθη, είσαι παράδειγμα προς μίμηση, για το ήθος, την εφροσύνη την μεγαλοκαρδία σου και τη σωφρωσύνη. Σου εύχομαι πάντα επιτυχίες και καλοτάξειδο το βιβλίο. Να έχεις υγεία και δύναμη . Ο εν τριάδει Θεός μας, να καταυγάζει το φως της Χάριτός του ,στις καρδιές όλων μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου