26.5.17

Νέο δελτίο της Μετεωρολογικής - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες !

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου.  

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα, που θα συνεχίζουν να πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας. 

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και τον νομό Αττικής.
 
Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
 
H κακοκαιρία τις επόμενες ώρες θα «χτυπήσει» σύμφωνα με την ΕΜΥ:
 
1. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.
 
2. Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και την Αττική) και την Εύβοια από τις απογευματινές ώρες σήμερα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.
 
3. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες σήμερα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν από το πρωί της Παρασκευής στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέχρι τις 3μμ τα σημαντικότερα ύψη βροχόπτωσης εντοπίζονται:
στο Κιλκίς με 43 mm, στο Λαγκαδά με 34 mm, στη Θάσο με 25.6 mm, στην Ασπροβάλτα με 23.4 mm, στην Ι.Μ. Μεγίστης Λάυρας με 22 mm και στην Κερκίνη Σερρών με 20.4 mm.
Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν από νωρίς το πρωί λόγω της βροχόπτωσης στη Θεσσαλονίκη. Με χαμηλές ταχύτητες γινόταν  η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και σε κάποια σημεία χρειάζεται προσοχή, διότι η βροχή παρέσυρε φερτά υλικά, ενώ σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
Λόγω τις ολισθηρότητας του οδοστρώματος σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις οχημάτων, με υλικές μόνο ζημιές. Οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε τμήμα της νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, όπου από τις προηγούμενες μέρες εκτελούνται έργα συντήρησης και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.
Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στη χώρα και την Πέμπτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη ημερήσιας βροχόπτωσης καταγράφηκαν
στη Ζίτσα Ιωαννίνων (49.2 χιλιοστά), στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν (44 χιλιοστά), στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων (38.6 χιλιοστά), στην Ιπποκράτειο Πολιτεία Αττικής (36 χιλιοστά), στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (33.6 χιλιοστά), στο Τρίστενο Ιωαννίνων (31.2 χιλιοστά), στα Πεστά (25 χιλιοστά), στη Φλώρινα (24.6 χιλιοστά), στη Βεγορίτιδα (24.4 χιλιοστά), στο Διόνυσο Αττικής, στην Αμφιλοχία και στη Νεμέα (23.8 χιλιοστά), στην Τύρια Ιωαννίνων (22.6 χιλιοστά) και στα Θεοδώριανα Άρτας (21.6 χιλιοστά).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου