31.5.17

" Μυρίζει " επιχορήγηση της ΕΠΟ προς την ΕΠΣ Μεσσηνίας

 Σύμφωνα με προγενέστερο δημοσίευμα του SDNA που βασιζόταν σε στοιχεία από το πόρισμα Deloitte, περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ δόθηκε ως δανεισμός, πέρα από τις επιχορηγήσεις, σε Ενώσεις που στήριζαν την προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας, κατά την περίοδο 2014 – 2016, χωρίς τα χρήματα αυτά, με μία εξαίρεση, να έχουν επιστραφεί!
Υπάρχει μάλιστα Ένωση και συγκεκριμένα η ΕΠΣ Μεσσηνίας επί των ημερών του Άρη Σταθόπουλου, στον οποίο απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»  στην οποία δόθηκε δάνειο περίπου 200.000 ευρώ με πρόβλεψη να εξοφληθεί μέσω της παρακράτηση του 10% από την ετήσια επιχορήγηση!
Η Delloite αναφέρει στο πόρισμά της ότι «η εξόφληση είναι βραδεία και το υπόλοιπο ανέρχεται σε 167.000»!
Την Τρίτη 30/5 η ΕΠΣ Μεσσηνίας, που έχει νέο πρόεδρο μετά την από τον Ιούνιου 2015, αναγκαστική παραίτηση του «συστημικού» Άρη Σταθόπολου, λόγω του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε από τον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία δεν αναγνωρίζει ότι έλαβε δάνειο!
Με την επιστολή στην ΕΠΟ, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Λ. Οικονομίδης, ζητεί διευκρινήσεις αφού υποστηρίζει ότι η ΕΠΣ Μεσσηνίας ουδέποτε αιτήθηκε και ουδέποτε έλαβε δάνειο, ούτε συζητήθηκε θέμα δανειοδότησης στο ΔΣ.
Επίσης η ΕΠΣ Μεσσηνίας ζητεί από την ΕΠΟ αποδεικτικά στοιχεία για το αν και πότε χορηγήθηκε δάνειο και ποιοι έχουν βάλει υπογράφες.
Προφανώς για το θέμα θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Σταθόπουλος επί των ημερών του οποίου δόθηκε το δάνειο αλλά και η προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ σχετικά με κάποιες περιπτώσεις δανεισμού των Ενώσεων για τις οποίες δεν τέθηκε υπόψη των ελεγκτών της Deloitte σχετική σύμβαση, είτε έγκριση αρμόδιου οργάνου για την χορήγηση δανείων, καθώς και παραστατικά μερικής αποπληρωμής τους.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου