15.5.17

ΜΕΣΣΗΝΙΑ : Κλειστός ο δρόμος Ικλαινα - Παπούλια

Κλειστός στην κυκλοφορία θα είναι από σήμερα και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ο δρόμος από τον κόμβο της Ικλαινας έως τον κόμβο προς Πλάτανο - Παπούλια, καθώς και από το εκκλησάκι Αγ. Ραφαήλ έως τον κόμβο της Ικλαινας.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, όλων των οχημάτων, σκοπεύει στη διευκόλυνση των εργασιών βελτίωσης της 38ης επ. οδού Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο έως την 9η επ. οδό όρια Ν. Ηλείας - Καλό Νερό - Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη.
Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας από σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος του οδικού τμήματος από τον κόμβο Ικλαινας (χ/θ 9+300) έως και τον κόμβο προς οικισμούς Πλάτανο - Παπούλια (χ/θ 11+000), καθώς επίσης και από το εκκλησάκι Αγ. Ραφαήλ (χ/θ 4+560) έως τον κόμβο Ικλαινας (χ/θ 9+300). 
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την κύρια εναλλακτική διαδρομή της παράκαμψης, μέσω της συμβολής της επ. οδού Βελανιδιών - Κορυφασίου με οδό προς Πλάτανο - συμβολή οδού οικισμού Πλάτανου με οδό προς Ικλαινα - Παπούλια - Βλαχόπουλο - Χατζή - Καζάρμα και μέσω των κάτωθι αναφερόμενων εναλλακτικών διαδρομών ανάλογα με τα πιθανά μεγέθη των οχημάτων και την κατεύθυνση μετακίνησής τους, ως ακολούθως: 
α) Τα οχήματα ερχόμενα από Καλαμάτα προς Γλυφάδα / Ικλαινα, από τη συμβολή της ε.ο. Πύλου - Καλαμάτας με την επ. οδό Πετριτσίου - Ραφτόπουλου, θα κινούνται δεξιά στη διαδρομή Καζάρμα - Βλαχόπουλο - Παπούλια - συμβολή οδού Παπούλια προς Γλυφάδα (αριστερά προς Γλυφάδα) - συμβολή οδού που διασχίζει τον οικισμό Πλάτανο με οδό προς Ικλαινα (αριστερά προς Ικλαινα). Τα βαρέα οχήματα (επικαθήμενα και φορτηγά μεγάλου μήκους) θα κινούνται ευθεία στον κόμβο Καζάρμας και θα προσεγγίζουν τους οικισμούς Γλυφάδα και Ικλαινα μέσω της διαδρομής Σουληνάρι - Χανδρινός - συμβολή της ε.ο. Κυπαρισσίας - Πύλου προς Πύλο με την ε.ο. Πύλου -Καλαμάτας προς Κυπαρισσία - Κορυφάσιο - Ικλαινα - Γλυφάδα.
β) Τα οχήματα ερχόμενα από Πύλο προς Γλυφάδα / Ικλαινα, από τη συμβολή της ε.ο. Κυπαρισσίας - Πύλου με την ε.ο. Πύλου - Καλαμάτας, θα κινούνται αριστερά και μέσω της ε.ο. Πύλου - Καλαμάτας θα φτάνουν στο Κορυφάσιο. Εν συνεχεία μέσω της συμβολής οδού που διασχίζει τον οικισμό Πλάτανο με οδό προς Ικλαινα, θα φτάνουν στην Ικλαινα. Μέσω της οδού που διασχίζει τον οικισμό Πλάτανο με οδό προς Ικλαινα και της οδού που διασχίζει τον οικισμό Παπούλια με οδό προς Γλυφάδα, θα φτάνουν για Γλυφάδα. 
γ) Τα οχήματα ερχόμενα από Γαργαλιάνους (και Πύργο Ηλείας, Κυπαρισσία κ.λπ.) προς Γλυφάδα και προς Πύλο ή Καλαμάτα, θα συνεχίζουν την πορεία τους ακολουθώντας την ε.ο. Κυπαρισσίας - Πύλου προς Πύλο και στη συνέχεια την ε.ο. Πύλου - Καλαμάτας προς Καλαμάτα.
δ) Τα οχήματα κινούμενα προς Κρεμμύδια, ερχόμενα από Καλαμάτα, φτάνοντας στη συμβολή της ε.ο. Πύλου - Καλαμάτας με την επ. οδό Βελανιδιών - Κορυφασίου θα κινούνται ευθεία προς ε.ο. Πύλου - Καλαμάτας πλησίον Χανδρινού, ακολουθώντας την παράκαμψη μέσω Χανδρινού. Ερχόμενα από Πύλο, στην ε.ο. Πύλου - Καλαμάτας πλησίον Χανδρινού να κινούνται αριστερά από την παράκαμψη μέσω Χανδρινού για τον υπόψη οικισμό. 
ε) Τα οχήματα κινούμενα από τον οικισμό Γλυφάδας θα ενημερώνονται στη συμβολή της επ. οδού Βελανιδιών - Κορυφασίου για την εκτέλεση εργασιών και την μη χρησιμοποίηση της υφιστάμενης οδού προς Κρεμμύδια. Για τον προορισμό αυτό καθώς και για τον προορισμό Σουληνάρι - Καλαμάτα, θα ενημερώνονται από εργοταξιακές πινακίδες για την κίνησή τους μέσω της συμβολής της επ. οδού Γλυφάδα - Παπούλια - Βλαχόπουλο - Χατζή - Καζάρμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου