«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

31.5.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ΚΑΛΌΚΑΙΡΙ του 2017 αλλά το Προεδρικό Διάταγμα για την υποτιθέμενη προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου είναι άφαντο. Την ίδια ώρα τμήμα του Κυπαρισσιακού κόλπου σύμφωνα με την απόφαση για παραχώρηση αιγιαλού απαγορεύεται να ασκηθούν θαλάσσιες δραστηριότητες. Ελπίζουμε όμως ότι θα επιτρέπεται το μπάνιο για τους λουόμενους..
Η απόφαση  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παράρτημα με τον πίνακα θέσεων-περιοχών απλής χρήσης αιγιαλού μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε όλη τη χώρα οι οποίες διενεργούνται αποκλειστικά από τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι  απαγορεύεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η χρήση αιγιαλού και παραλίας:  Στο παράκτιο τμήμα από Νέδα προς βορρά μέχρι το ρέμα Μπραζέρη προς νότο, του Κυπαρισσιακού κόλπου, για λειτουργία θαλάσσιας αναψυχής και τοποθέτηση επίπλων θαλάσσης. Με άλλα λόγια ένα ακόμα καλοκαίρι χωρίς να υπάρχει πολιτική βούληση για επίλυση του προβλήματος, αλλά κυρίως χωρίς καμία απόφαση ώστε επιτέλους να εφαρμοστεί μια λύση όπως στη Ζάκυνθο για ένα περιφερειακό πάρκο προστασίας αφού προηγουμένως απαλλοτριωθεί και αγοραστεί από την πολιτεία για τον σκοπό αυτό.
ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
 Την απόφαση με τίτλο «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού,παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών» συνυπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος. Ορίζεται ότι η παραχώρηση του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας, γίνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ή του κατά νόμο εξουσιοδοτημένου οργάνου, έναντι ανταλλάγματος. Ειδικά για τις παραλίες και τις παρόχθιες ζώνες, το δικαίωμα απλής χρήσης παραχωρείται εφόσον έχει συντελεσθεί απαλλοτρίωση ή έχουν αυτές αποκτήσει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους με άλλο τρόπο. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

     ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Η ΑΝΩ ΠΟΛΗ- ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ Η..ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΑΡΙ της Κυπαρισσίας αποτελεί ο διατηρητέος οικισμός της Άνω Πόλης ή Παλιά πόλη όπως την αναφέρουν οι φορείς. Ωστόσο κι ενώ πλησιάζει η Παντριφυλιακή εορτή του Αγίου Πνεύματος και της Πεντηκοστής η απουσία υποδομών εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης αναδεικνύει το έλλειμμα προστασίας που ελοχεύει για την περιοχή. 
Κατά γενική ομολογία η ιδιωτική πρωτοβουλία που αποδίδει φόρους στο Κράτος, στο Δήμο, ενισχύοντας τους επαγγελματίες της πόλης έχει δημιουργήσει το μικρό της θαύμα στην ιστορική περιοχή με την σφραγίδα ενός τουριστικού προιόντος εφάμιλλου άλλων περιοχών. Αλλά φέτος με μεγάλη δυσκολία θα διεξαχθεί το καθιερωμένο πανηγύρι
δεδομένου ότι ο περίφημος μαντρότοιχος που κοσμούσε την νότια πλευρά της πλατείας Αρκαδιάς έχει καταρρεύσει χωρίς να αποκατασταθεί...Μάλιστα ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι μεγάλος και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα. 
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Η Δημοτική αρχή δεν υιοθέτησε την πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση λόγω κόστους επιμένοντας όμως ότι κάποια στιγμή το έργο θα υλοποιηθεί. Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι η Άνω ή Παλιά πόλη δεν έχει
δημοτικές υποδομές. Σήμανση τοπωνυμίων, καθαριότητα, βελτίωση χώρου, αποκατάσταση καλντεριμιών έχουν υλοποιηθεί με πρωτοβουλία φορέων και προγραμμάτων. Ακόμα και η αδειοδότηση των τραπεζοκαθισμάτων δεν έχουν εκπληρωθεί αν και επαγγελματίες πληρώνουν φόρους. Ήρθε άραγε η ώρα να δούμε και το κυκλοφοριακό σοβαρά μας ρωτούσαν κάτοικοι κατά την επίσκεψή μας στην περιοχή. Ας φροντίσει ο Δήμος έστω και αργά πριν περάσει το καλοκαίρι...ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                           
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΔΡΟΣΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ
ΔΡΟΣΕΡΕΣ παρουσίες γέμισε το κέντρο της αγοράς στην Κυπαρισσία από το Fashion Show που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το κατάστημα The Box με πρωτοβουλία της επιχερηματίας κ. Δέσποινα Ευαγγελίδου, παρουσιάζοντας στο γυναικείο κοινό της πόλης τις τάσεις της μόδας στην καλοκαιρινή ένδυση αλλά και στα μαγιό για τις παραλίες.
Την εκδήλωση μόδας παρακολούθησαν στο χώρο του καταστήματος το κοινό με ολοκληρωμένα σύνολα στις ενδυματολογικές προτάσεις που επιτάσσει το θέρος συνδυάζοντας κομψότητα και ζωντάνια για τις γυναίκες, ενώ ακολούθησε η επίδειξη μαγιό με τις τάσεις που κυριαρχούν φέτος σε χρώματα και συνδυασμό αξεσουάρ. Αν και δεν είμαστε ειδικοί επί της μόδας, την εκδήλωση χειροκρότησε το κοινό. 
Η ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Είδηση όμως αποτελεί το γεγονός ότι τα σύνολα παρουσίασαν ως μοντέλα νεαρές κοπέλες που κατοικούν στην περιοχή με δροσερές παρουσίες που ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη...Απόδειξη ότι η μόδα της Τριφυλίας έχει μεγαλύτερη αξία από τα αθηναικά σαλόνια...Κυρίως όμως αξίζουν συγχαρητήρια στις κοπέλες που τολμούν να αναδείξουν μια πτυχή πολιτισμού που δεν έχει συνηθίσει ο τόπο μας κατά γενική ομολογία...και οι διοργανωτές τολμούν να κάνουν πάντα ένα βήμα μπροστά. Μπράβο τους..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου