19.5.17

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

ΜΕ διακρίσεις για τους πολιτιστικούς συλλόγους της Τριφυλίας που με συλλογική διάθεση δίνουν δυναμικών παρών, ξεκίνησε την Πέμπτη η σημαντική έκθεση Τουρισμού Ελλάδος Γεύσεις που πραγματοποιείται στο Περιστέρι Αττικής καθώς ένα δρώμενο αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από το κοινό.
Η Τριφυλία στο Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου συμμετέχει ενεργά με την περιφέρεια και το Δήμο να δίνουν το παρών. Όμως η απόδοση της διατροφικής αξίας των προιόντων που παράγει η περιοχή αναδεικνύεται μέσα από την γευσιγνωσία που ακολούθησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για το δρώμενο με το Λιομάζωμα που πραγματοποιήθηκε από τους Πολιτιστικούς συλλόγους (ΜΕΣΚυπαρισσίας -Φιλοπρόοδοι Φιλιατρών -Μορφωτικός Γαργαλιάνων και  Καλλιπάτειρα Κοπανακίου ) της Τριφυλίας στην έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις». Το δρώμενο
εμπλουτίστηκε με την διαδικασία που ακολουθείται στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου από το ευλογημένο δέντρο το οποίο υφίσταται στην καρποφόρα γη της Τριφυλίας από αρχαιοτάτων χρόνων ακόμα και πριν την ίδρυση του πρώτου οργανωμένου οικισμού.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το βράδυ του Σαββάτου με την πανδαισία της γευσιγνωσίας όπου σεφ θα μαγειρέψουν με παραδοσιακές συνταγές, δυνατές γεύσεις από την περιοχή, ενώ να σημειώσουμε ότι την έκθεση έχουν ήδη παρακολουθήσει συμπατριώτες μας καθώς ως γνωστόν στη περιοχή εργάζονται και διαμένουν αρκετοί Τριφύλιοι. Στην έκθεση θα προσέλθει πάντως και ο Πρόεδρος του συνδέσμου αναπτυξιακής Δυτικής Αττικής, καθώς και φορείς .
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Να μην ζήσουμε τα περσινά με τις δηλώσεις για τα Α.Τ. ανήμερα του Αγίου πνεύματος, εύχεται σε δημοσίευσή του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Κουτσούλης με αφορμή τις δεξιώσεις για την παντριφυλιακή εορτή. Σημειώνει χαρακτηριστικά:
"2.300 ευρώ για τη φετινή δεξίωση του δήμου του Αγίου Πνεύματος....στη χρονική περίοδο 2014-2019 για δεξιώσεις ,προσκλησεις και τα συναφή θα έχουμε σπαταλήσει ως δήμος περίπου 50.000 ευρώ.!!....
Οπότε πρέπει να δούμε γιατί στις εκδηλώσεις και τα..τραπεζώματα δεν συμμετέχουν οι δημότες εκτός των γνωστών παρατρεχάμενων κλακαδόρων και αφετέρου η εποχή που ο κάθε Γκόρτσος ερχόταν επίσκεψη μόνο στα πανηγύρια και έτρεχαν κάποιοι να του φιλούν το χέρι ,θαρρώ πως στην συνείδηση των περισσοτέρων εξ ημών έχει εκλείψει.Αν παρόλα αυτά θέλουμε μια θρησκευτική γιορτή να δεξιωνόμαστε τους προσκεκλημένους ας είναι του Αγίου Χαραλάμπους που αποτελεί και τη μεγαλύτερη εορτή της τοπικής μας μητρόπολης.
Να θυμίσω για την ιστορία οτι στην αντίστοιχη περυσινή εκδήλωση της Αγίας Τριάδος μας έγινε επίσημα η ανακοίνωση περι κλεισίματος των αστυνομικών τμημάτων....φέτος απλά θα πω..."καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το Άγιον"...μπας και δει άσπρη μέρα ο τόπος μας.Εννοείται καταψήφισα την πίστωση και δεν συμμετέχω ποτέ σε καμία απο αυτές τις "δεξιώσεις"διότι μου προκαλούν ναυτία τα όσα βλέπω..."
ΠΕΡΣΙ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΞΙΝΗ ΛΟΓΩ ΛΟΥΚΕΤΩΝ, ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;
Κλείνοντας να τονίσουμε ότι πέρσι η δεξίωση βγήκε ξινή για τους τριφύλιους αλλά για άλλο λόγο. Αφού χαριεντιζόταν σχολιάζοντας ενδυματολογικές προτάσεις περιφερειακής συμβούλου, ο κυβερνητικός βουλευτής Μεσσηνίας τελικά μας ξεστόμισε την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών και του Κοπανακίου. Οπότε φανταζόμαστε αν έρθει φέτος στην γιορτή, να δούμε ποια άλλη κατάργηση θα μας σερβίρει...
Γ.Μ.

                                
25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 
 
25 ΧΡΟΝΙΑ στα ερτζιανά της Τριφυλίας έκλεισε η ιστορική πρωινή ενημερωτική εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ με συνεργάτες δημοσιογράφους που συγκρότησε ο Γιάννης Μποζίκας. Η εκπομπή που φιλοξένησε δηλώσεις πολιτικών, καλλιτεχνών, τοπικών φορέων και αποδήμων ξεκίνησε αρχικά από τα ερτζιανά της Αττικής, αλλά αργότερα φιλοξενήθηκε στα ερτζιανά της Κυπαρισσίας, ενώ σήμερα εκπέμπει με ψηφιακό ήχο μέσα από το δικτυακό ραδιόφωνο του freegr.gr που εκπέμπει όλο το 24ωρο. 
Η εκπομπή είναι διαθέσιμη για ακρόαση κατ απαίτηση από ιστοσελίδες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου αλλά και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη συνεργασία με ραδιόφωνα του εξωτερικού πρόσφατα μέσω του Ομογενειακού πρακτορείου ειδήσεων. Η εκπομπή και το πρόγραμμα του σταθμού είναι διαθέσιμο εδώ http://freepower.radiostream321.com/
ΤΟ e-mail της εκπομπής είναι το freegr@gmail.com 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου