23.5.17

ΡΟΔΟΣ: Υδραυλικός έκλεβε εικόνα από τη NOVA

Ένας  60χρονος υδραυλικός είχε στήσει σύστημα και έδινε παράνομα το πρόγραμμα της NOVA σε 44 τουλάχιστον άτομα.  
Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών (με 3ετή αναστολή) και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, σε κάτοικο Ρόδου, υδραυλικό, κατηγορούμενο για δορυφορική πειρατεία και συγκεκριμένα για εξακολουθητική παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών. Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή του σε πλημμέλημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατική" της Ρόδου, η δικογραφία σε βάρος του σχηματίστηκε από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από μήνυση που υπέβαλε πληρεξούσιος δικηγόρος του συνδρομητικού καναλιού .
Η μήνυση στρεφόταν κατ’ αγνώστων χρηστών διαδικτύου, οι οποίοι με χρήση ειδικών δικτυακών συσκευών, υποκλέπτουν, αποκρυπτογραφούν και διανέμουν παράνομα μέσω διαδικτύου σε έτερους χρήστες Ιnternet-κατόχους όμοιων δικτυακών συσκευών τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών NOVA.
Κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε νομότυπη έρευνα στην οικία του παρουσία της συζύγου του και διαπιστώθηκε ότι κατείχε και είχε θέσει σε λειτουργία εξοπλισμό μέσω του οποίου διαμοίραζε σε άλλους χρήστες στο Internet με δορυφορικούς αποκωδικοποιητές, ηλεκτρονικά “κλειδιά” αποκωδικοποίησης - αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας δικτυακός δορυφορικός αποκωδικοποιητής  σε λειτουργία συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Rodiaki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου