22.6.17

Γαλλία: 11 Ελληνες συνελήφθησαν σε «απόβαση» με 1,5 τόνο κοκαΐνης!

Περισσότεροι από ενάμιση τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν χθες το απόγευμα σε παραλία νοτιοδυτικά της Γαλλίας και 12 άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι 11 Ελληνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές.
H σύλληψη έγινε καθώς οι αρχές κλήθηκαν σε επιχείρηση διάσωσης στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας οι επτά Ελληνες που βρίσκονταν στο φουσκωτό στην παραλία Mimizan, που βρίσκεται στην τοποθεσία Landes, όταν εντοπίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να φέρουν στην ακτή δέματα κοκαΐνης, άρχισαν να τα ρίχνουν στην θάλασσα!
Τα δέματα της κοκαΐνης πρέπει να τα είχαν παραλάβει από φορτηγό στα ανοικτά των γαλλικών ακτών και τα μετέφεραν σε άλλο σκάφος ή σε φορτηγά που τους περίμεναν! Το σχέδιο το χάλασε η κακοκαιρία, αφού κάποιος από αυτούς μέσα από το φουσκωτό ενημέρωσε το γαλλικό κέντρο έρευνας και διάσωσης ότι κινδύνευαν.
Συνολικά, οι συλλήψεις έγιναν όχι μόνο στην ακτή «αλλά και σε άλλα μέρη γύρω από το Mimizan», σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές κοντά στις Αρχές. Οι συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό κράτηση.
Οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν περισσότερο από 1,5 τόνο κοκαΐνης που πέταξαν στην θάλασσα οι Ελληνες!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές αρχές έχουν στείλει στις ελληνικές 11 ονόματα Ελλήνων πολιτών. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες όπως φαίνεται τα ονόματα αυτά δεν έχουν απασχολήσει μέχρι τώρα τις ελληνικές αρχές και τη ελληνική δικαιοσύνη.



πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου