30.6.17

14χρονη καρκινοπαθής πάγωσε το κορμί της για να «επιστρέψει» στο μέλλον και να θεραπευτεί

Μια 14χρονη κοπέλα από τη Βρετανία που έχασε τη ζωή της από καρκίνο πέτυχε για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας να της δοθεί δικαστική άδεια να παγώσει κρυογενετικά το σώμα της ώστε να μπορέσει να επανέλθει στη ζωή στο μέλλον με την ελπίδα ότι θα έχει βρεθεί η θεραπεία για την ασθένεια που της έκοψε το νήμα της ζωής της.
«Μου ζητήθηκε να εξηγήσω γιατί θέλω να ικανοποιηθεί αυτό το ασυνήθιστο αίτημά μου. Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω αλλά ξέρω ότι αυτό θα συμβεί. Με το να διατηρηθώ κρυογενετικά έχω μια ελπίδα να θεραπευθώ και να ξυπνήσω μετά από εκατοντάδες χρόνια» γράφει η κοπέλα με τα αρχικά JS.
«Δεν θέλω να με θάψουν. Θέλω να ζήσω και να ζήσω περισσότερο και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να έχουν βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχω και τότε να με ξυπνήσουν. Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία. Αυτή είναι η επιθυμία μου» καταλήγει η 14χρονη στην επιστολή που διαβάστηκε στο δικαστήριο.
Μετά την έκδοση της απόφασης που έκρινε ότι η μητέρα της 14χρονης είναι η μόνη που μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του σώματος της κόρης της – μιας και ο πατέρας της κοπέλας διαφωνούσε με την επιλογή της – η σορός της κοπέλας μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου καταψύχτηκε «στο διηνεκές» από μια εταιρεία έναντι του ποσού των 43.000 ευρώ (37.000 βρετανικές λίρες).
Σημειώνεται ότι οι γονείς της κοπέλας είναι χωρισμένοι και η 14χρονη δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρας της από το 2008 ενώ αρνήθηκε να τον συναντήσει και όταν εκείνος το επιχείρησε το 2015 οπότε και προσβλήθηκε από θανατηφόρα και σπάνια μορφή καρκίνου.
Ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση εξήγησε ότι συγκινήθηκε από τον τρόπο που αντιμετώπιζε τη μοίρα της. «Πρόκειται για ένα παράδειγμα των νέων ζητημάτων που θέτει η επιστήμη ενώπιον του νόμου. Κανένας γονιός δεν έχει βρεθεί ποτέ στην ίδια θέση» εξήγησε ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον.
Από τη δεκαετία του 1960 οπότε και αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη τεχνική, έχει εφαρμοστεί σε μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις. Το σώμα του ενδιαφερόμενου προετοιμάζεται να κρυοψυχθεί αμέσως μετά το θάνατο, ιδανικά μέσα στα πρώτα λεπτά.




πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου