30.6.17

Εκδήλωση για την παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης του Λευκώματος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 1924 - 2016

 Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ έκανε ιδιαίτερη αφιέρωση σε αυτό  προς τους Πελοποννήσιους Ιατρούς !

Μια σημαντική εκδήλωση, για την παρουσίαση της έκδοσης του ιστορικού Λευκώματος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 1924-2016,πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο "Cotsen Hall" της Γενναδείου Βιβλιοθήκης

Στο Λεύκωμα αποτυπώνεται η πολυσχιδής δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου αιώνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

«Προχωρήσαμε στην έκδοση του «Ιστορικού Λευκώματος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 1924 - 2016», γιατί θέλουμε να τιμήσουμε την ιστορική
διαδρομή επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς του ΙΣΑ και μέσα από αυτήν τιμούμε όχι μόνον τον Σύλλογο μας, αλλά και τον κάθε ιατρό ξεχωριστά, που ασκούσε και ασκεί ακόμη και σήμερα, παρά τις δύσκολες συνθήκες, με αυταπάρνηση το ιατρικό του λειτούργημα», δήλωσε  ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης. 


    Σε συγκινητική ατμόσφαιρα και παρουσία προσωπικοτήτων από τον χώρο της ιατρικής, της πολιτικής και του επιχειρείν, παρουσιάστηκε το ιστορικό Λεύκωμα που αποτελεί τη σημαντικότερη έκδοση του ΙΣΑ και έχει στόχο να αποδώσει φόρο τιμής, στους ιατρούς της Αθήνας, για την προσφορά τους.
    «Ο ΙΣΑ πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες, διαχρονικά, σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές περιόδους της Ελλάδος, υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Για αυτή την ιστορική διαδρομή των 92 ετών, όλοι εμείς που αποτελούμε μέλη του ΙΣΑ, είμαστε περήφανοι. Γιατί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και σε κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες, η οικογένεια των Ιατρών της Αθήνας ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει διαχρονικά, τόσο ο ιατρικός κόσμος, όσο και η κοινωνία των πολιτών» ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ.Πατούλης.
   Πρόσθεσε ότι ο ΙΣΑ θα συνεχίσει τον αγώνα και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να προασπίσει τη δημόσια υγεία και να διασφαλίσει την επαγγελματική επιβίωση και την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου.
   Αναφερόμενος στην έκδοση του Λευκώματος, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ελπίδα «η έκδοση αυτή να αποτελέσει όχι μόνο πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές νέων γιατρών, αλλά και πηγή έμπνευσης, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον».
   Στη συνέχεια, ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΣΑ Σ. Ρηγάκης, παρουσίασε το Λεύκωμα και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις σημαντικές δράσεις του ΙΣΑ από το 1924 που έγινε η πρώτη του συνεδρίαση μέχρι σήμερα.
   «Σε αυτό το οδοιπορικό των 92 χρόνων ζωής του Συλλόγου, ο αναγνώστης του Λευκώματος, θα διαπιστώσει ότι ο δρόμος δεν ήταν σπαρμένος με ροδοπέταλα ωστόσο ο ιατρικός κόσμος πάντα ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στο μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που του αναλογεί» σχολίασε ο κ. Ρηγάκης.
   Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, το ΔΣ του ΙΣΑ βράβευσε σημαντικές προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει για το έργο τους και την προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
   Ειδικότερα, τιμήθηκαν οι Μαριάννα Βαρδινογιάννη - πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Γρηγόριος Σκαλκέας - καθηγητής Χειρουργικής και ακαδημαϊκός, Γεώργιος Δαΐκος - επίτιμος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Μαρτίνος - διευθύνων σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime Limited, Εμμανουήλ Καλοκαιρινός - τ. πρόεδρος ΠΙΣ, Φραγκλίνος Παπαδέλλης - τ. πρόεδρος ΙΣΑ, Χρήστος Γιαννάκης - τ. πρόεδρος ΙΣΑ, Κωνσταντίνος Οικονόμου - τ. πρόεδρος ΙΣΑ, Γεώργιος Παπαστρατής - τ. πρόεδρος ΙΣΑ και Σωτήρης Ρηγάκης - Επίτιμος Πρόεδρος ΙΣΑ.
   Η εκδήλωση άνοιξε με την εκφώνηση του Όρκου του Ιπποκράτη από τον Νικήτα Τσακίρογλου ενώ τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχαν οι Trinity Electric String Trio.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου