24.6.17

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ " ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !!! ΔΕΗ: 230.000 Διακοπές ρεύματος σε ένα Πεντάμηνο !!! Αύξηση ...κατά 84%

 Από την αρχή του έτους έως και το τέλος Μαΐου, η επιχείρηση είχε αποστείλει στον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 230.000 εντολές αποκοπής, έναντι μόλις 126.000 στο ίδιο διάστημα πέρυσι 

Χωρίς ποτέ να ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση, με παρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας, η ΔΕΗ είχε ατύπως εφαρμόσει τον κανόνα ότι δεν κόβει το ρεύμα για οφειλές, αν οι οφειλές αυτές είναι κάτω των 1000 ευρώ.

Το ίδιο αθόρυβα, χωρίς να ληφθεί και ανακοινωθεί κάποια απόφαση, φαίνεται ότι η ΔΕΗ αλλάζει τώρα πολιτική και γίνεται πιο αυστηρή στη διεκδίκηση των οφειλομένων, επειδή προφανώς τα ληξιπρόθεσμα «φέσια» που κινούνται στα επίπεδα των 2,4 δις. ευρώ απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ίδια τη ΔΕΗ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, σχεδόν το 30% των πελατών της ΔΕΗ έχει απλήρωτους λογαριασμούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει αυξήσει τις εντολές αποκοπής κατά 84% μέσα στο πρώτο πεντάμηνο συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Από την αρχή του έτους έως και το τέλος Μαΐου, η επιχείρηση είχε αποστείλει στον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 230.000 εντολές αποκοπής, έναντι μόλις 126.000 στο ίδιο διάστημα πέρυσι, δηλαδή περισσότερες κατά περίπου 100.000.
Εκ των συνολικά 230.000 φετινών εντολών που έφτασαν από την ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό της τάξης του 60% έμεινε δίχως ρεύμα για μερικές ώρες ή ημέρες. Ένα 15%-20% πρόλαβε και ρύθμισε την οφειλή του, ενώ στους υπόλοιπους τα συνεργεία βρήκαν τα ακίνητα κλειστά.
Στην πραγματικότητα όπως λένε οι γνωρίζοντες, η επιχείρηση άλλαξε στάση γύρω στον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Τότε προφανώς άρχισε να γίνεται σαφές ότι οι ρυθμίσεις στους κακοπληρωτές δεν φέρνουν τα αναμενόμενα, και ενώ στο μεταξύ η απόφαση που είχε ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια να μην κόβεται το ρεύμα για χρέη έως 1.000 ευρώ και χωρίς να εξετάζεται αν ο οφειλέτης διαθέτει ή όχι την οικονομική δυνατότητα, είχε γεννήσει μια νέα γενιά κακοπληρωτών.
Ας σημειωθεί τέλος ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης εξειδικευμένου ξένου οίκου που θα αναλάβει την αποτελεσματικότερη διαχείριση του πελατολογίου της, με έμφαση στα ληξιπρόθεσμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου