9.6.17

Στο Μενίδι επιχειρούν 250 αστυνομικοί - Τουλάχιστον 20 προσαγωγές για το θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα !

Τουλάχιστον 20 προσαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί κατά τις έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα μια αδέσποτη σφαίρα να σκοτώσει 11χρονο μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής.
Στο Μενίδι επιχειρούν 250 αστυνομικοί. 
Οι έρευνες εστίασαν σε πέντε σπίτια και καταυλισμό Ρομά, που βρίσκονται κοντά στο σχολείο. Παράλληλα, όπως είπαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της γιορτής.
Το βράδυ της Πέμπτης όσοι βρίσκονταν στη γιορτή θεώρησαν ότι ο 11χρονος μαθητής λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη, κατέληξε. Μιλώντας στην «Κ» ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, είπε πως «αρχικά το τραύμα δεν φαινόταν, λόγω του τριχωτού της κεφαλής. Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η νεκροτομή, όπου διαπιστώθηκαν τα αίτια του θανάτου».
Η πρώτη ανακοίνωση του νοσοκομείου
«Ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017», ανέφερε σε πρώτη ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Λίγο εξέδωσε νέα διευκρινιστική ανακοίνωση: «Ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση. Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».
Υπουργείο Παιδείας: «Tο πρωτοφανές περιστατικό θα διαλευκανθεί πλήρως από τις αρμόδιες αρχές»
Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κατά τη διάρκεια της γιορτής μέσα στο σχολείο του, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέφρασε σε ανακοίνωσή του τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού και στην εκπαιδευτική κοινότητα.  


kathimerini.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου