22.6.17

30 κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού τοποθετήθηκαν σε περιοχές της Τριφυλίας

Ξεκίνησε από την Τρίτη σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση τριάντα ειδικών κάδων ανακύκλωσης γυαλιού σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Μαραθόπολη, Κυπαρισσία και Καλό Νερό, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα παραλαβή για την κάλυψη και άλλων περιοχών του Δήμου.
Τα σημεία που κυρίως τοποθετήθηκαν είναι πλατείες των μεγάλων πόλεων του δήμου, τουριστικά μέρη, αλλά και όπου υπάρχει εμπορική κίνηση. Η προμήθεια είναι προϋπολογισμού 69.742 ευρώ, ενώ την αποκομιδή τους έχει αναλάβει η εταιρεία – προμηθευτής. Προς το παρόν πάντως αρκετοί αναγνώστες αναζητούσαν τα σημεία για την τοποθέτηση των συσκευασιών αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα ακριβή σημεία τοποθέτησης. Πάντως σε κεντρικά σημεία της Κυπαρισσίας δεν υπήρχε κανένας κάδος, παρά μόνο εμφανίστηκε κάδος στην είσοδο των Φιλιατρών. Περιμένουμε τα σημεία ώστε να γνωρίζουν οι δημότες που θα πηγαίνουν, μας τόνισαν αρκετοί επαγγελματίες.  
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                           
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ εκ νέου οι εργασίες για την εδραίωση τοίχου αντιστήριξης στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας που προκάλεσε μείζον ζήτημα στους κατοίκους της πόλης καθώς ως γνωστόν για πρώτη χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι στον διατηρητέο οικισμό ενώ δεν είναι εφικτή η τοποθέτηση τραπεζιών από τους επαγγελματίες. 
Η δημιουργία τεχνικών έργων για την εγκατάσταση του σκυροδέματος διεξήχθη παρουσία της Δημοτικής αρχής από τον υπεύθυνο του έργου που ως γνωστόν διεξάγεται με αυτεπιστασία λόγω του χαρακτήρα του ως κατεπείγοντος. Πάντως προς το παρόν δεν υπάρχει εκτίμηση πότε το έργο θα αποκατασταθεί στην προηγούμενη μορφή του καθώς ήδη διανύουμε το τέλος του Ιουνίου. 
Ωστόσο πρόκειται για το μπαλκόνι στην πλατεία της Αρκαδιάς με θέα μαζί με το καλντερίμι που βρίσκεται δίπλα του και οδηγεί στην τοποθεσία του Σταυροπάζαρου. Σε ότι αφορά τα έργα ανάπλασης πέρα από τις δράσεις των συλλόγων παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν όπως και η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου