7.6.17

Απατεώνας έκανε «τζάμπα» διακοπές στη Μύκονο αξίας 38.000 ευρώ!

Σκαρφίστηκε απίστευτη κομπίνα για να νοικιάζει καταλύματα και αυτοκίνητα

Προηγούμενο δεν έχει το κόλπο που σκέφτηκε ένας 38χρονος προκειμένου να εξαπατήσει δεκάδες επιχειρηματίες στη Μύκονο, απολαμβάνοντας έτσι «δωρεάν» διακοπές στο νησί των ανέμων.
Ο απατεώνας νοίκιαζε αυτοκίνητα και έμενε σε ξενοδοχεία, πείθοντας τους επιχειρηματίες ότι είχε πληρώσει για όλα ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ.
Για την ακρίβεια τους έλεγε ότι δήθεν τους έχει βάλει τα λεφτά στην τράπεζα και τους έδειχνε και την υποτιθέμενη απόδειξη από την κατάθεση. Μόνο που η απόδειξη αυτή ήταν πλαστή.
Για αρκετό διάστημα ο 38χρονος εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο παροχής τουριστικών υπηρεσιών (διαμονής - ενοικίασης οχημάτων) στη Μύκονο, μέχρι που τελικά τον έπιασαν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και απάτες. Επιπλέον, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψής του Ανακριτή Πρωτοδικών Αγρινίου για εμπρησμό σε δάση.
Ο κατηγορούμενος τη χρονική περίοδο από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς και την 03.06.2017 απόλαυσε υπηρεσίες διαμονής και έκανε χρήση ενοικιαζόμενων οχημάτων από πέντε επιχειρήσεις, στις οποίες απέστειλε ως απόδειξη εξόφλησης πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών (καταθετήρια). Εκτιμάται ότι, η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών που έλαβε υπερβαίνει τις 38.000 ευρώ!
Στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
•    Φορητός ασύρματος συντονισμένος σε συχνότητα επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
•    Χειρόγραφες σημειώσεις με οφειλές σε επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων στη Μύκονο και την Αθήνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου