13.6.17

ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΙΑ όμορφη γιορτή για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς με ανθρωπιστικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υπό την αιγίδα του σχολείου, παρουσία γονέων και μαθητών αναβιώνοντας τις καλές στιγμές μιας εκπαιδευτικής χρονιάς.
Ο διευθυντής του σχολείου κ.Γιάννης Αποστόλου αναφέρθηκε στην αποτίμηση της σχολικής χρονιάς μέσα από την μαθησιακή διαδικασία, αποδίδοντας εύσημα στους μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν απονέμοντας μάλιστα τον έπαινο για την αποπεράτωση των σπουδών στο Δημοτικό. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σύλλογο διδασκόντων και στους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, ενώ απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του Δήμου Τριφυλίας, μίλησε για τις ελλείψεις που υπάρχουν καθώς η συμβολή των γονιών είναι τεράστια την ώρα που περικόπτονται κονδύλια. Αν και απουσίαζε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας ελπίζουν όλοι οι παραινέσεις να μην πάνε στο βρόντο...
ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΑΘΗΤΗ
Ο
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιάννης Κωσταντόπουλος προέβη σε απολογισμό δράσεων και ενίσχυση του σχολείου με υλικοτεχνική υποδομή ενεργοποιώντας τα μέλη του. Το πιο σημαντικό είναι όμως έγινε τεράστια ανθρώπινη κινητοποίηση για την συγκέντρωση του ποσό των 3.000 ευρώ περίπου από εκδηλώσεις του συλλόγου καθώς και την αρωγή της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, για την εγχείριση καρδιάς που υποβλήθηκε μαθητής του σχολείου, καθώς υπολείπονται χρήματα μέχρι να βγει από την εντατική όπου νοσηλεύεται. Μια πράξη ανθρωπιάς που αποτελεί παράδειγμα μας είπαν οι γονείς μετά το τέλος της εκδήλωσης. Η γιορτή έκλεισε με γυμναστικές επιδείξεις, χορό, τραγούδι και κέρασμα από τα εδέσματα που πρόσφεραν απλόχερα οι γονείς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                             
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ
η τουριστική περίοδος στην Τριφυλία με καλές προοπτικές από την πλευρά της αγοράς, μέσα από το μοτίβο που λέει ότι η καθαριότητα αποτελεί μισή αρχοντιά! Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. 
Στους δρόμους που οδηγούν σε παραλίες της Κυπαρισσίας τα σκουπίδια εξακολουθούν να κάνουν την παρουσία τους. Παρότι έγινε περισυλλογή του κύριου όγκου των σκουπιδιών σε ορισμένα σημεία ωστόσο κάνουν πάρτι αφού
δεν έγινε ολόκληρη η αποκομιδή. Μερικά από τα παραδείγματα εντοπίζονται στις περιοχές Καρτελιώτισα, Σανί, μέχρι την διασταύρωση με τις γραμμές του σιδηροδρόμου. Κάθε λογής απορρίμματα παραμένουν εκατέρωθεν του δρόμου μέσα σε χωράφια, κοντά στην διασταύρωση προς τις παραλίες αλλά και στον δρόμο κάτω από τα καλάμια του Γιάνναρη κατά μήκος του κοιμητηρίου. 
Σκουπίδια ωστόσο συνεχίζουν να εμφανίζονται στην παιδική χαρά του ΟΣΕ που επίσημα δεν λειτουργεί καθώς παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη με την δικαιολογία
ότι ανήκει στην ΓΑΙΟΣΕ, παρότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ενώ τα παιχνίδια που υπάρχουν παραμένουν ασυντήρητα εγκυμονώντας κινδύνους για μικρότερα παιδιά. Αλλά τα σκουπίδια στο περιβάλλοντα χώρο δείχνουν ότι ο κεντρικός πνεύμονας της πόλης δεν συγκινεί κανέναν. Τέλος σκουπίδια εμφανίζοντα περιοδικά στην πλατεία αποδήμων στον δρόμο προς Φιλιατρά. Γ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                      
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ: "Ο ρατσισμός και η μισαλοδοξία στην Ελλάδα καλά κρατούν"
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ στα κοινωνικά δίκτυα η δήλωση του Γιώργου Κορμά από το Κέντρο Ασφαλούς
διαδικτύου με μια ανάρτηση κατά του ρατσισμού καθώς μεταφέρει την εικόνα του σήμερα με αφορμή τα περιστατικά στο Μενίδι όσο και το θέμα της διαφορετικότητας που αποτελεί μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία. Ο διακεκριμένος συμπατριώτης μας επιστήμονας πήρε επίσημα θέση για όλα: 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...
"Ρομά αστυνομικός gay κάτοικος Μενιδίου Παναθηναϊκός μια μέρα στην Αθήνα (χτεσινή για παράδειγμα) 
Ο φίλος μας μεγάλωσε στους καταυλισμούς των ρομά στο Μενίδι. Κόντρα στις προκαταλήψεις τελείωσε το σχολείο και έγινε Αστυνομικός .
 Είναι gay και δεν δίστασε να προσδιοριστεί στην οικογένεια του και στην δουλεία του. Λατρεύει το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. 
Η Κυριακή θα είναι σπουδαία ημέρα .Για πρώτη φορά θα συμμετέχει στην εκδήλωση κατά της ομοφοβίας και το βράδυ θα πάει στο ΣΕΦ να δει την ομάδα του κόντρα στο Ολυμπιακό.
Βγαίνει όλο χαρά το πρωί στην βεράντα του για τον πρωινό καφέ . Φωνές αγανακτισμένων πολιτών στο Μενίδι με αφορμή το περιστατικό του αδικοχαμένου παιδιού. Συμμαθητές του, φίλοι του, στο δρόμο μαζί με τους πολιτικούς παράγοντες στην περιοχή να φωνάζουν έξω οι γύφτοι από το Μενίδι.(τόσα χρόνια ανομίας καμία αντίδραση από τους παράγοντες. Αλλά τώρα στην αγανάκτηση μπροστάρηδες) Δίπλα του ακριβώς περνά μια φωτοβολίδα τρέχει να την σβήσει .Μπαίνει φοβισμένος και σοκαρισμένος στο σπίτι.(τυχερός αυτή την φορά) Πίκρα φόβος αδικία Αποφασίζει να μην τον κυριεύσει ο φόβος και η λύπη θα πάει στο pride .
Eκει τουλάχιστον θα είναι με τους δικούς του χωρίς φόβο .Άλλωστε νιώθει ότι έχει προσφέρει στο κίνημα .Δεν είναι λίγο να υπερασπίζεσαι τα λες ότι είσαι gay στους ρομά και την Αστυνομία . Έξω οι μπάτσοι από το pride φωνάζουν ελάχιστοι διαδηλωτές (ήταν μπαχαλάκηδες τελικά),  τον σπρώχνουν σωματικά τον ποδοπατούν ψυχικά. Έκπληξη ,Απογοήτευση ,Ακύρωση. Μόνο Παναθηναϊκός σκέφτεται . Δεν με νοιάζει αν χάσουμε μόνο να ξεφύγω από αυτόν τον εφιάλτη. Είναι χαρούμενος κερδίζει η ομάδα του .
Δεν μπορεί να εκδηλωθεί πρέπει να συμπεριφέρεται ως Ολυμπιακός (Στην χώρα αυτή όπως και την Τουρκία και τις άλλες βαλκανικές χώρες απαγορεύεται να είσαι διαφορετική ομάδα από του γηπεδούχου).
Είναι ευτυχισμένος έστω κι αν προσποιείται. Πέρα από χαρούμενος είναι και άτυχος μια φωτοβολίδα των φιλάθλων σταμάτησε στο κεφάλι του. Τώρα στο Νοσοκομείο αναρωτιέται .Τι κατάλαβα που κοινωνικοποιήθηκα μορφώθηκα απαρνήθηκα τον τρόπο ζωής των Ρομά, υπερασπίστηκα τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό τα έβαλα με όλους και με όλα. Δεν θα ήταν καλύτερα να συμπεριφέρομαι όπως στο ΣΕΦ. Να προσποιούμαι να κρύβομαι να ζω όπως οι άλλοι να είμαι ότι θέλουν οι άλλοι .Πιο ασφαλές θα ήταν. Τόση ακύρωση … Πείστε τον εσείς για το αντίθετο".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου